Rantanen je bez zmluvy, ale aj bez stresu. Teší sa na silnejšie mužstvo

Medzi mladú hviezdy, ktoré stále čakajú na novú zmluvu, patrí aj Mikko Rantanen. Útočník tímu Colorado Avalanche však situáciou nie znepokojený a myslí viac na to, aké zlepšenie urobí denverský tím v budúcej sezóne.

„Nič nie je zlé, stále máme mesiac do začiatku tréningového kempu. Viem, čo sa deje, ale nie som z toho vystresovaný. Je veľa hráčov, ktorí sú v rovnakej pozícii,“ povedal Rantanen pre ligový web.

„Je fajn, že mi klub tak dôveru a že chce so mnou podpísať dlhodobú zmluvu. Uvidíme, čo sa stane. Táto situácia ma však nerozrušuje.“

Dvadsaťdvaročný rodák z fínskeho Nousiainenu bol v minulej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom Colorado po Nathanovi MacKinnonovi. V play-off tímu pomohol k postupu do druhého kola a verí, že jeho tím dokáže v novej sezóne urobiť ďalší krok vpred. Aj s jeho zapríčinením.

„Som vodcom a chcem doviesť tento tím až do konca. Potrebujeme byť ako tím konštantní. Mali sme dobrý štart, ale potom sme z 30 zápasov vyhrali len šesť či sedem. Takéto poklesy nemôžeme mať, ak chceme byť víťazným tímom a na jar ísť ďaleko,“ skonštatoval Rantanen.

Rantanen bol členom údernej prvej formácie, ktorá ťahala Avalanche najvýraznejšie vpred, ale niekedy by sa jej zišla pomoc. Vedenie tímu si toho bolo dobre vedomé, a tak v lete získalo aj útočníkov Nazema Kadriho, Andreho Burakovskyho, Joonasa Donskoia či Pierre-Edouarda Bellemareho.

„Verím, že dokážeme urobiť ďalší krok vpred. Druhé kolo v poslednej sezóne bolo dobré, len jedna výhra nás delila od finále konferencie. Teraz máme silnejší tím, takže očakávania sú veľké. Potrebujete hĺbku, aby ste boli schopní vyhrávať. Pozrite sa na St. Louis, ktoré malo štyri dobré útoky, rovnako ako aj Boston. Ak nemáte hĺbku, Stanleyho pohár nevyhráte,“ dodal Rantanen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL