Generálnym manažérom Wild sa stal štvornásobný víťaz Stanleyho pohára

Tím Minnesota Wild ukončil v stredu hľadania nového generálneho manažéra. Stal sa ním Bill Guerin, ktorý nahradí Paula Fentona vyhodeného už po jednej sezóne v službách klubu zo St. Paul.

„Bill bol počas svojej hokejovej kariéry víťazom. Som extrémne potešený tým, že sme boli schopní získať do našej organizácie a nášmu Hokejovému štátu jeho skúsenosti,“ vyhlásil majiteľ tímu Craig Leipold.

Guerin naposledy pracoval ako asistent generálneho manažéra Pittsburghu, s ktorým v tejto pozícii získal Stanleyho poháre v rokoch 2016 a 2017. Ešte ako hráč sa stal šampiónom s New Jersey Devils v roku 1995 a s Penguins v roku 2009.

Štyridsaťosemročný Američan pôsobil ako útočník v NHL dokopy 18 sezón, počas ktorých odohral 1263 zápasov so ziskom 429 gólov a 856 bodov. V play-off pridal 133 duelov, v ktorých si pripísal 73 bodov (39+34). Kariéru ukončil v roku 2010.

„Myslím si, že zostava je tu dobrá. Páči sa mi veľa hráčov, ktorých tu máme. Viem, že je to špeciálna príležitosť. Chcem sem prísť a zlepšiť to. Tento tím sa určite môže zlepšiť, a ak urobíme správne veci v správny čas, tak budeme mať víťazstvá na dosah. Je to skvelý trh, skvelá komunita, skvelí fanúšikovia... Musíme sa len pustiť do práce,“ povedal Guerin, o ktorého sa Wild vraj vážne zaujímali aj vlani.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL