Capitals sa pripravujú na rokovania s Bäckströmom a Holtbym

Hoci ich zmluvy vypršia až po budúcej sezóne, generálny manažér Washingtonu Brian MacLellan v stredu prezradil, že predbežné rokovania s útočníkom Nicklasom Bäckströmom a brankárom Bradenom Holtbym bude mať ešte pred začiatkom tréningového kempu.

„Už som bol v kontakte s oboma. Rokovania by sa mohli otvoriť začiatkom septembra, v závislosti do toho, kedy sa sem vrátia. Stane sa tak hneď po ich príchode,“ skonštatoval MacLellan, ktorý nevylučuje, že by mohol s aspoň jedným z nich podpísať zmluvu ešte pred začiatkom ročníka.

„Musíme sa porozprávať a obom predložiť naše myšlienky, spoznať ich pocity na situáciu a odvíjať sa od toho. Bude to závisieť od konverzácií, ktoré budeme mať, od toho, ako k tomu budú chcieť pristupovať a čo si budú myslieť, že je najlepšie pre každého.“

Bäckström, ktorý bol draftovou štvorkou v roku 2006, vstúpi do svojej 13. sezóny v drese Capitals a aj v 31 rokoch je jedným z najlepších hráčov tímu. Vlani bol druhý so 74 bodmi za 22 gólov a 52 asistencií. V play-off pridal päť gólov a tri asistencie. Tiež ho bodovo predbehol len Alex Ovečkin.

„Uvidíme, čo sa stane. Neponáhľam sa. Ak budú pripravení a budú ma chcieť, tak som si istý, že prídu za mnou rozprávať sa. Washington je jediný tím, ktorý poznám a všetky tie roky boli skvelé, takže by som tu rád strávil ešte pár ďalších rokov,“ povedal kreatívny útočník ešte v utorok.

Holtby, ktorý oslávi 16. septembra 30. narodeniny, má za sebou deväť sezón vo Washingtone, ktorý si ho vybral na drafte roku 2008 z celkového 93. miesta. V minulej sezóne mal bilanciu 32-19-5 s 91,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,82 inkasovaného gólu na zápas. Vychytal aj tri nuly. V organizácii sú mu však čoraz väčšou konkurenciou mladíci, ako Iľja Samsonov či Vítek Vaněček.

„Samozrejme, požiadavky na zmluvu a to, čo si cítime, že môžeme z hľadiska platového stropu zniesť, sú faktory. A Samsonov musí pokračovať v rozvoji a stať sa brankárom, akým si myslíme, že by sa mohol stať,“ poznamenal MacLellan.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL