Sekera je tentoraz zdravotne v poriadku. Jurčo má podľa neho na NHL

Slovenský obranca Andrej Sekera sa už pripravuje na odlet do zámoria, kde ho okrem hokejových povinností bude čakať sťahovanie svojich vecí z Edmontonu do Dallasu, s ktorým v lete podpísal ročný kontrakt po tom, čo ho Oilers vykúpili zo zmluvy.

Sekera sa zatiaľ s Dallasom zoznamoval viac-menej len z fotiek, ale vie, že zavíta do pekného mesta, v ktorom bude teplejšie ako v Edmontone. Privítajú ho tam aj traja Česi Radek Faksa, Martin Hanzal a Roman Polák, ktorí mu prechod uľahčia a ich prítomnosť bude plusom aj pre jeho manželku.

Pozitívne je však najmä to, že po dvoch letách, v ktorých v príprave utrpel vážne zranenia, sa bojnický rodák cíti pred sezónou 2019/20 zdravotne v poriadku.

„Mám za sebou dobré leto, žiadne komplikácie. Hádam to tak vydrží. Žiadne limity necítim,“ povedal Sekera pre denník Šport a odhalil aj to, aké očakávania má pred novým ročníkom: „Rovnaké ako po minulé sezóny. Prísť dobre pripravený do kempu, získať si dôveru trénerov, makať a hrať naplno.“

Texaský tím má veľmi silnú obranu, na ktorej čele sú vysoko hodnotení mladíci John Klingberg či Miro Heiskanen. Silno však vyzerá aj ofenzíva a bránkovisko, čo robí so Stars jedno z popredných mužstiev NHL.

„Na papieri majú veľmi dobré mužstvo, preto som si ich vybral. Uvidíme, ako to pôjde,“ skonštatoval bojnický rodák. „Obrana Dallasu je nabitá, to je fajn. Ale to isté platí aj o útoku. Ako vravím, na papieri vyzerá všetko dobre. Dôležité však je, aby sme sa zohrali a fungovalo nám to na ľade.“

Kým v Dallase mu spoločnosť nebude robiť žiaden Slovák, ak by v Edmontone zostal, mohol by sa stretnúť s krajanom Tomášom Jurčom, s ktorým bol v lete aj v kontakte. Verí, že útočník z Košíc bude v Alberte spokojný a že ak dostane šancu, tak v tíme prerazí.

„Mrzí (ma to), bolo by to pekné mať po boku krajana. Ale trejdy, výmeny a podobné zmeny sú súčasťou hokejového života,“ poznamenal Sekera. „Volali sme si spolu. Dal som mu tipy, kde má bývať, odporučil pekné miesta v meste. Podľa mňa tam bude spokojný. Ak mu dajú šancu, ukáže, že má na NHL.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 08. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL