Senators začali diskutovať o zmluve s Chabotom

Tím Ottawa Senators má pod zmluvou pre blížiaci sa ročník všetkých svojich hráčov. Pozornosť tak môže venovať vyhliadkam do budúcnosti. V nej tím bude stavať aj na obrancovi Thomasovi Chabotovi.

A práve s ním už mal generálny manažér Pierre Dorion predbežné rozhovory o novej zmluve. Prezradil to Bruceovi Garriochovi z miestneho denníka Ottawa Sun. Viac ako to však prezradiť nechcel.

„V prípade Colina Whitea sme boli schopní udržať všetko v tajnosti a na zmluve sme sa dohodli. Nemyslíme si, že hovoriť verejne o akomkoľvek kontrakte, či už ide o Chabota alebo iného hráča, je na niečo dobré,“ poznamenal Dorion. „Chápeme však dôležitosť nášho mladého jadra a jeho čo najdlhšieho zotrvania v Ottawe.“

Minulý týždeň Senators podpísali novú šesťročnú zmluvu s Whiteom, ktorá má „cap-hit“ 4,75 milióna amerických dolárov. Chabot má vo svojej aktuálnej zmluve platný ešte jeden rok a 1. júla 2020 môže byť obmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 70 zápasov, v ktorých zaznamenal 55 bodov za 14 gólov a 41 asistencií. Jeho priemer 0,79 bodu na zápas bol ôsmy najvyšší spomedzi všetkých obrancov NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL