Malo by Toronto začať zvažovať možnosť Marnerovej výmeny?

Tréningové kempy sa pomaly, ale isto blížia a tým sa aj zvyšuje pravdepodobnosť, že hviezdny útočník Mitch Marner nebude v tréningovom kempe tímu Toronto Maple Leafs a že by mohol vynechať aj úvod sezóny.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan je od 1. júla obmedzeným voľným hráčom, s ktorým sa jeho zamestnávateľ ešte stále nepriblížil k podpisu novej zmluvy. Damien Cox z denníka Toronto Star preto skonštatoval, že už je čas na to, aby si generálny manažér Kyle Dubas začal premýšľať iné možnosti.

Pod nimi si zámorský novinár predstavuje nepodpísanie novej zmluvy s Marnerom, ale jeho výmenu.

„Cieľom organizácie Leafs je získať Stanleyho pohár, nie získať Stanleyho pohár s Mitchom Marnerom v zostave. Svoje rozhodnutie by ste mali urobiť na základe toho primárneho cieľa,“ píše Cox, podľa ktorého nie je možnosťou nechať Marnera vynechať celý ročník.

Čo by mohlo Toronto chcieť za práva na Marnera? zrejme dvoch hráčov pod 27 rokov, ktorí by mali zmluvy platné minimálne ešte na dva roky. Jeden z nich by mal byť obrancom do prvých dvoch párov a ten druhý útočníkom s potenciálom streliť okolo 30 gólov za sezónu.

„Po ďalších dvoch mesiacoch by Marnerov podpis mohol prísť príliš neskoro, aby mohol hrať v tejto sezóne na svojej najvyššej úrovni. Ak teda do šiestich týždňov nebude na svete nový Marnerov kontrakt, Dubas a jeho kolektív by sa ho mali začať snažiť vymeniť. To je tvrdá lekcia zo skúsenosti s Nylanderom,“ konštatuje Cox.

Jeho kolega Terry Koshan informoval, že Marner sa stále pripravuje na novú sezónu severne od Toronta. Ak by však nepodpísal zmluvu do otvorenia tréningového kempu, mohol by začať trénovať so švajčiarskym Zürichom z NLA alebo juniorským Londonom z OHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 09. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL