Fehérváry je treťou najväčšou nádejou Capitals

Zámorský odborník Tom Gulitti z oficiálnej ligovej stránky pripravil prehľad najväčších nádejí tímu Washington Capitals. A dostal sa medzi ne aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorému predpovedá príchod do NHL v sezóne 2020/21.

Za najväčšiu nádej Capitals považuje Gulitti brankára Iľju Samsonova, ktorého klub draftoval v roku 2015 z 22. miesta. Vlani zbieral skúsenosti v AHL po trojročnom pôsobení v KHL. V 22 rokoch by už mal byť pripravený na NHL a v prípade zranenia Bradena Holtbyho či Pheonixa Copleyho, sa pravdepodobne svojej šance v tejto sezóne aj dočká.

Na druhom mieste je ďalší Rus – obranca Alexande Alexejev, ktorý bol 31. draftovaným hráčom v minulom roku. Vlni hrával v juniorskej WHL a v novembri bude mať 20 rokov. Tento rok sa mu bude venovať veľká pozornosť v tréningovom kempe, a ak sa u neho ukážu pokroky, mohol by dostať šancu v prvom tíme aj v tejto sezóne.

Feherváry, draftovaný vlani zo 46. miesta, prichádza na rad ako tretí a u neho už Gulitti očakáva, že jeho čas v NHL príde až v budúcej sezóne. V tej aktuálnej si po pôsobení vo Švédsku bude zvykať na severoamerický hokej. Nie je však vylúčené, že nakoniec zažije debut o sezónu skôr.

„Myslím si, že má šancu hrať v NHL už v tejto sezóne. Je to skvelý korčuliar. Pracuje tvrdo na ľade i mimo neho. Je rozumný. Myslím si, že je skutočne blízko,“ povedal o ňom Steve Richmond, riaditeľ hráčskeho rozvoja Capitals.

Štvrté miesto v rebríčku najväčších nádejí Capitals patrí útočníkovi Connorovi McMichaelovi, ktorý bol 25. draftovaným hráčom v tomto roku. U neho sa očakáva príchod do NHL až v sezóne 2021/22. O rok skôr by ho mohol zažiť piaty v poradí, útočník Brett Leason, ktorý bol tiež draftovaný v tomto roku, ale z neskoršieho 56. miesta. Kým prvý menovaný bude pokračovať v rozvoji ešte v OHL, o dva roky starší Leason by mal dostať šancu už v AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL