Pánik si chce vo Washingtone pripomenúť úspechy zo Chicaga

Po odchode Bretta Connollyho sa od Richarda Pánika vo Washingtone očakáva, že vykročí v úlohe krídla tretieho útoku po boku Larsa Ellera a Carla Hagelina. Capitals však od neho budú očakávať viac, ako očakávali od Connollyho.

Connoly strelil v minulej sezóne 22 gólov a Hagelin s Eller neprekročili ešte ani raz v kariére métu 20 presných zásahov. Pánik by sa z tohto pohľadu mohol okamžite stať lídrom ofenzívy tejto formácie. On samotný dúfa, že sa priblíži ročníku 2016/17, v ktorom v drese Chicaga zaznamenal 22 gólov a 22 asistencií.

„Samozrejme, že sa chcem vrátiť na úroveň, na ktorej som bol v Chicagu,“ povedal Pánik pre NBC Sports. „Takže sa pokúsim pracovať na mojej ofenzíve a snáď nejaké góly nastrieľam.“

Pre martinského rodáka nebude ofenzívna produktivita jedinou zodpovednosťou. Dokonca by to pre neho nemusela byť ani priorita. Washington sa v novej sezóne chce zlepšiť po defenzívnej stránke, v čom sa v posledných rokoch zlepšil aj Pánik.

„Myslím si, že keď si porovnám tie sezóny v Chicagu a Arizone, v Arizone sme hrali úplne odlišný štýl hokeja, viac defenzívne. Myslím si, že som sa tam po tejto stránke zlepšil. Myslím si, že som teraz lepším hráčom v obrannom pásme,“ poznamenal.

Hra Pánika oboma smermi bola aj jedným z hlavných dôvodov, prečo mu generálny manažér Washingtonu, Brian MacLellan, v lete ponúkol štvorročnú zmluvu.

„Páči sa nám jeho obojsmerná hra,“ povedal MacLellan ešte v júli. „Očakávame od neho 35 až 45 bodov. Jeho produktivita v hre 5 na 5 je celkom solídna. Dokáže hrať v prvých dvoch útokoch. Tento rok nás zaujal aj svojimi schopnosťami v oslabeniach. Korčuľuje dobre, má dobrú postavu a tiež dobré zručnosti. Páči sa nám na ňom veľa vecí. Zapasuje dobre do našej tretej formácie.“

Pánik je už v hlavnom meste Spojených štátoch amerických, kde korčuľuje po boku nových spoluhráčov na neformálnych tréningoch. Tím ho už mu informoval, že s ním počíta do oslabení, v ktorých spomínaný Connolly nehrával. Slovák však vie, že každú šancu si musí zaslúžiť.

„Ešte máme pred nami kempy. To miesto nie je moje. Musím si ho zaslúžiť, takže uvidíme, ako to nakoniec dopadne,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL