Gardiner opúšťa Toronto: Podpísal štvorročnú zmluvu s Hurricanes

Obranca Jake Gardiner spojí svoju budúcnosť s tímom Carolina Hurricanes. V piatok s posledným finalistom Východnej konferencie podpísal štvorročnú zmluvu s ročným platom 4,05 milióna amerických dolárov.

Gardiner bol od 1. júla jedným z najžiadanejších neobmedzených voľných hráčov spomedzi obrancov, ale na novú zmluvu čakal prekvapujúco dlho. Niektorí odborníci to prisudzovali tomu, že ešte nebolo vylúčené jeho zotrvanie v Toronte, hoci to sa javilo vzhľadom na platový strop a prichádzajúci zmluvu Mitcha Marnera nepravdepodobne.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Minnesoty tak napokon vyskúša v NHL aj iný tím, ako Maple Leafs, v drese ktorých hrával od svojho debutu v ročníku 2011/12, hoci ho draftoval Anaheim v roku 2008 z celkového 17. miesta.

V uplynulej sezóne vynechal 20 zápasov pre problémy s chrbtom, ktoré tiež mohli oddialiť podpis jeho novej zmluvy. V zvyšných zápasoch hrával v priemere viac ako 21 minút na zápas a nazbieral 30 bodov. V kariére už odohral 551 duelov so ziskom 45 gólov a 200 asistencií.

Gardiner bude mať u Hurricanes rovnaký „cap-hit“, aký mal v posledných piatich sezónach v Toronte. Prichádza do tímu, ktorý má obranu plnú kvality a momentálne osem zadákov s jednocestnými zmluvami. Je možné, že práve niektorý z nich tím pred štartom ročníka opustí, pretože ten aktuálne presahuje hranicu platového stropu (je na úrovni 83,05 mil. USD).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL