Matthewsa sklamalo vyjadrenie Burkea a dúfa, že Marner nezmešká úvod sezóny

Americký útočník Auston Matthews bol sklamaný, keď počul reči o tom, že po vypršaní svojej zmluvy opustí tím Toronto Maple Leafs. Tiež sa vyjadril k situácii s novou zmluvou svojho spoluhráča Mitcha Marnera.

Brian Burke minulý týždeň povedal pre Sportsnet 590 The FAN, že by vsadil veľkú sumu peňazí na to, že Matthews bude smerovať na americký trh, keď vyprší jeho zmluva. Ako dôvod uviedol rozdiel v daniach medzi Kanadou a Spojenými štátmi americkými.

„Ešte sme nezačali ani prvý rok mojej zmluvy a potom príde toto? Myslím si, že bol len august, nič sa nedialo, tak prečo nevzbudiť trochu kontroverzie? Ako lepšie by ste to urobili, ako tým, že budete hovoriť o Toronte?“ vyjadril sa k tomu Matthews, ktorého zmluva trvá do konca sezóny 2023/24.

„Trochu ma to sklamalo, pretože je od toho tak ďaleko a môže sa hovoriť o iných veciach, ako o tomto. Samozrejme, môžete hovoriť o tom, čo chcete. Očividne toto vytvára kontroverziu a získa pre vás veľa klikov. Skutočne ma to však netrápi, pretože sa pozerám na prítomnosť, na túto sezónu a na to, aby sa mi darilo najlepšie, ako sa dá.“

Dúfa, že Marnerove rokovania nezasiahnu do sezóny

Aktuálne sú stále najväčšou témou v Toronte rokovania o novej zmluve pre Mitchela Marnera. Matthews dúfa, že nenaberú rovnaký vývoj ako v prípade Williama Nylandera v minulej sezóne. Vtedy sa podpis zmluvy stal realitou až 1. decembra.

„Willie si tie tri mesiace bez tímu a bez hrania neužíval. Samozrejme, naskočiť do akcie v strede sezóny, keď ste nehrali šesť alebo sedem mesiacov, je mentálne aj fyzicky náročné,“ skonštatoval Matthews pre klubový web.

„Nemyslím si, že je niekto, kto by chcel, aby sa toto tak naťahovalo. Samozrejme, že by sme boli radi, ak by mal novú zmluvu čo najskôr. Je veľkou súčasťou nášho tímu, takže keď sa sezóna začne, chcete ho vidieť s ostatnými na ľade.“

Nylander mal po podpise zmluvy problémy dobehnúť stratené dva mesiace zápasovej praxe a po sezóne povedal, že ľutuje vynechaný čas z ročníka. Marnerov kemp a tím pokračujú v pravidelných diskusiách o novej spolupráci a generálny manažér Kyle Dubas naposledy povedal, že stále verí v podpis zmluvy pred štartom kempu. Ten začína už budúci týždeň.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL