Bolo to úžasné, povedal Pospíšil o debute v drese Flames

Jedným z troch Slovákov, ktorí v sobotu hrali za Calgary v zápase nádejí proti Edmontonu, bol aj útočník Martin Pospíšil. Napriek tomu, že bol draftovaný už v minulom roku, bol to jeho premiérový zápas v drese Flames.

Odporúčame:
Turnaje nádejí: Fehérváry zažiaril, Húska vyhral, dvaja Slováci asistovali + video

„Bolo to úžasné, hlavne, keď to bol môj prvý profesionálny zápas. Bol som pred ním vzrušený a teraz som šťastný, že sme ho vyhrali,“ povedal Pospíšil, ktorý má za sebou kariéru v stredoškolskej USHL.

Devätnásťročný zvolenský rodák sa pri tesnej výhre 1:0 prezentoval rýchlym a tvrdým štýlom hry, ktorým sa aj cez tréningový kemp pokúsi vylepšiť si svoju pozíciu v hierarchii kanadskej organizácie, ktorá ho draftovala vlani z celkového 105. miesta. Prezentoval sa niekoľkými tvrdými bodyčekmi a dokonca zhodil aj rukavice.

„Áno, takto ja hrávam. Každý tu bojuje a snaží sa dostať do tímu. Ja v tom budem pokračovať a vydám zo seba to najlepšie, čo budem môcť,“ poznamenal Pospíšil.

Sobotný zápas nebol bohatý na góly, ale oba tímy si šance vytvárali. Nakoniec duel rozhodol po prihrávke Dillona Dubeho v druhej minúte predĺženia Matthew Phillips, ktorého k tomu popohnal aj slovenský útočník.

„Bolo to úžasné. Na striedačke som mu pred predĺžením povedal, aby skóroval a im sa to aj podarilo. Mám z nich radosť a dúfam, že vyhráme aj ďalší zápas,“ dodal Pospíšil, ktorého tím odohrá druhý duel s Oilers v utorok.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL