Montreal nemá záujem o služby Markova

Skúsený obranca Andrej Markov sa po dvoch rokoch strávených v Kazani z Kontinentálnej hokejovej ligy, chce vrátiť naspäť do NHL. Ideálny návrat by si predstavoval v drese Montrealu, no k tomu s najväčšou pravdepodobnosťou nedôjde.

Markov strávil 16 sezóna v drese Canadiens, ale pred dvoma rokmi sa s nimi nevedel dohodnúť na novej zmluve, a tak odišiel do KHL. Hráč, ktorému chýba 10 duelov od 1000. zápasu v NHL, v lete najal agenta Allana Walsh, aby mu pomohol s návratom do profiligy.

Jeho prvou voľbou bol Montreal. Generálny manažér Marc Bergevin však pre RDS cez víkend jasne povedal, že tím zmenil smerovanie, chce sa spoliehať viac na mladších obrancov a o ruského veterána momentálne nemá záujem.

„Pred dvoma rokmi, keď končil jeho kontrakt, sme mu dali ponuku. Bola tam snaha, aby podpísal novú zmluvu a on si vybral iný smer, ktorým bola KHL. To bolo pred dvoma rokmi,“ povedal Bergervin, ktorý má momentálne osem obrancov pod jednocestnými zmluvami.

„Odvtedy sa veci zmenili. On zostarol a organizácia zmenila svoje smerovanie. Máme mnoho mladých hráčov, ktorí dorastajú. Vymenujem ich. Juulsen, Mete, Brook... Romanov, ktorý tu bude do roka. Skutočne chceme dať šancu našim mladíkom.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL