Canadiens ponúkli Gardinerovi zmluvu. S Domim odštartovali rokovania

Tím Montreal Canadiens ponúkol obrancovi Jakeovi Gardinerovi v lete zmluvu. V pondelok to prezradil generálny manažér Marc Bergevin.

Bergevin neposkytol novinárom žiadne podrobnosti o jeho snahe upísať si voľného hráča so zvučným menom, ktorý mohol vystužiť ľavú stranu obrany „Habs“ a zlepšiť presilovku.

Gardiner bol neobmedzeným voľným hráčom až do minulého týždňa, keď podpísal štvorročnú zmluvu za 16,2 milióna amerických dolárov s Carolinou.

Dvadsaťdeväťročný Američan doteraz obliekal len dres montrealského rivala, Toronta. V minulej sezóne odohral 62 zápasov, v ktorých zaregistroval tri góly a 27 asistencií.

Začalo sa pracovať na zmluve pre Domiho

Bergevin tiež uviedol, že tím počas letnej prestávky nebol v kontakte so zástupcami útočníka Maxa Domiho. Podľa Renauda Lavoieho však už teraz rozhovory začali. Generálny manažér viac podrobností špecifikovať nechcel.

Domi sa budúci rok môže stať obmedzeným voľným hráčom s právom prihlásiť sa na arbitrážne konanie. Momentálne vstupuje do druhého roku zmluvy s „cap-hitom“ 3,15 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťštyriročný rodák z Winnipegu si v minulej sezóne vytvoril osobné maximum s 28 gólmi a 72 bodmi. Vo svojej prvej sezóne v Montreale odohral všetkých 82 zápasov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL