Nie je potrebné panikáriť, tvrdí Rantanen, ktorý je stále bez zmluvy

Hviezdny útočník Mikko Rantanen pre fínsky denník Ilta-Sanomat povedal, že hoci nezasiahne do úvodu tréningového kempu Avalanche, nevidí dôvod na paniku. Povzbudil tiež slovami, že v rokovania o novej zmluve dochádza k pokrokom.

„Musím priznať, že už som trochu netrpezlivý, ale musím zostať pokojný. Nie je potrebné panikáriť. Bol som pripravený na to, že vo Fínsku zostanem trochu dlhšie ako zvyčajne. Na toto som bol pripravený a nie je pre mňa šokom, že som stále vo Fínsku. Pomaly sa posúvame vpred, ale nemám stanovený žiaden termín a nemôžem hovoriť nič o stave rokovaní,“ povedal Rantanen.

Dvadsaťdvaročný Fín si v minulej sezóne vytvoril osobné maximum s 87 bodmi za 31 gólov a 56 asistencií. V tíme bol pritom produktívnejší len Nathan MacKinnon. V play-off pridal 14 bodov (6+8) v 12 stretnutiach.

„Posledné štyri roky som zvyčajne odchádzal do Severnej Ameriky okolo konca augusta. Všetci ostatní hráči NHL, ktorí tiež trénovali v Turku, už odišli, takže v tomto smere je to trochu divné, že ja som stále o takomto čase vo Fínsku,“ pokračoval.

Rantanen patrí do skupiny hviezdnych mladíkov, ktorí zostávajú bez zmluvy. Zahŕňa napríklad aj Mitcha Marnera, Patrika Laineho, Kylea Connora, Brocka Boesera, Matta Tkachuka, Braydena Pointa či Charlieho McAvoya.

„Je to pre mňa ľahšie, keď viem, že v tom nie som sám. Mnoho iných hráčov je v rovnakej situácii. Nie som to len ja a Laine. Bol by som nervóznejší, ak by som bol jediný,“ poznamenal Rantanen, ktorý sa vo forme udržuje aj tréningami s nórskym Storhamarom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL