Studenič nechýba v rebríčku najväčších nádejí Devils

Tréningové kempy sú tu a každý rok prinášajú priestor nádejným mladíkom, aby ohrozili pozície skúsenejších hráčov v tímoch NHL. Pred ich štartom sa tiež tvoria rebríčky mladíkov, ktorí by tieto miesta mohli ohrozovať najvýraznejšie.

Jeden takýto rebríček urobil aj Alex Chauvancy, ktorý sa vo svojej práci zameriava na tím New Jersey Devils. A ako vieme, v organizácii z Newarku pôsobí aj slovenský útočník Marián Studenič. A aj jeho meno sa v rebríčku objavilo.

Na čele zoznamu 10 najväčších nádejí je, pochopiteľne, center Jack Hughes, tohtoročná draftová jednotka. Hneď za ním je sedemnástka predošlého draftu, obranca Ty Smith. Potom nasledujú útočník Jesper Boqvist, center Michael McLeod, krídelník Joey Anderson, center Aarne Talvitie, brankár Akira Schmid, obranca Reilly Walsh.

A na deviatom mieste prichádza dvadsaťročný rodák z Holíča.

„Studenič bol jedným z najväčších prekvapení medzi nádejami Devils v minulej sezóne. Začal skvelo a v istom bode bol najproduktívnejším hráčom Binghamtonu. V druhej polovici sezóny však narazil na múr a nakoniec ročník v AHL ukončil s 28 bodmi v 64 zápasoch. Stále to stačilo na to, aby si vyslúžil pozvánku do reprezentácie Slovenska na svetový šampionát. Tam podal dobrý výkon a skončil s piatimi bodmi v siedmich zápasoch,“ skonštatoval o ňom Chauvancy.

„Je veľa vecí, ktoré môžu zaujať na Studeničovej hre, pretože je uhladeným a rýchlym korčuliarom. Jeho ofenzívny potenciál nie je taký veľký, ale v tejto sezóne AHL by mal dostávať priestor v prvých dvoch útokoch. To mu dá šancu pracovať na svojich ofenzívnych zručnostiach. Ak to pôjde dobre, mohol by mať na dosah debut v NHL neskôr počas sezóny 2019/20.“

Za Studeničom uzatvára rebríček krídelník Graeme Clarke. Cez pomyselnú čiaru sa nedostali obranca Daniil Misjul či útočník Nathan Bastian, ktorý už má za sebou aj debut v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL