Boston si jedného obrancu bez zmluvy môže vyškrtnúť

Tím Boston Bruins otvoril svoj tréningový kemp bez obrancov Charlieho McAvoya a Brandona Carla, ktorí ako obmedzení voľní hráči čakali na zmluvu. V nedeľu sa jej dočkal prvý menovaný.

McAvoy sa s Bruins dohodol na novej trojročnej zmluve s priemerným ročným platom 4,9 milióna amerických dolárov. Je tak len o chlp lacnejšia, ako zmluva Zacha Werenskiho z pondelka (3 roky, 15 mil. USD).

McAvoy v prvom roku zarobí 1,2 milióna dolárov formou platu a 2,5 milióna dolárov vo forme podpisového bonusu. V druhom roku zmluvy bude mať plat hodnotu 2,7 milióna dolárov a bonus rovný milión dolárov. V poslednom roku zmluvy bude hráčovi vyplatený plat 7,3 milióna dolárov.

Dvadsaťjedenročný Američan odohral v minulej sezóne 54 zápasov, v ktorých nazbieral 28 bodov. Väčšinu sezóny strávil po boku kapitána Zdena Cháru. V priemere odohral viac ako 22 minút na zápas.

„Medvede“ majú po tomto podpise pod platovým stropom k dispozícii ešte 3,2 milióna amerických dolárov pre zmluvu Brandona Carla. Dodatočný priestor by tím mohol získať v úvode sezóny poslaním niektorých hráčov do záložného tímu z AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL