Konecny predĺžil zmluvu s Flyers o šesť rokov

Útočník Travis Konecny a tím Philadelphia Flyers sa v pondelok dohodli na novej šesťročnej zmluve v hodnote 33 miliónov amerických dolárov. Ročne hráčovi vynesie v priemere 5,5 milióna amerických dolárov.

„Som skutočne nadšený, že som sa s Flyers dohodol a že budem môcť nazývať Philadelphiu domovom ďalších šesť rokov. Neviem sa dočkať, keď sa pripojím k mojim spoluhráčom a začnem nový vzťah s trénerským zborom. Je teraz na mne, aby som pracoval tvrdo a vykompenzoval tých pár dní, ktoré som tu nebol,“ povedal Konecny.

Dvadsaťdvaročný Kanaďan si v 82 zápasoch minulej sezóny vytvoril osobné maximum so 49 bodmi za 24 gólov a 25 asistencií. Flyers ho draftovali v roku 2015 z 24. miesta a odvtedy za nich odohral 233 duelov so ziskom 124 bodov (59+65).

„Sme radi, že máme Travisa pod zmluvou na ďalších šesť rokov. Travis ukázal pokroky v každej z jeho troch sezóne a je neoddeliteľnou súčasťou našej skupiny mladých útočníkov. Svojou rýchlosťou, zručnosťami a húževnatosťou sa v dnešnej NHL odlišuje,“ poznamenal generálny manažér Chuck Fletcher.

Nový tréner Philadelphie, Alain Vigneault, nebol nadšený z toho, že Konecny nebol v tréningovom kempe od jeho začiatku, pretože zmešká cenný čas na učenie sa nového systému. Spoluhráč Ivan Provorov však povedal, že mu on a ostatní spoluhráči s aklimatizáciou pomôžu.

„Pomôžeme mu tak veľmi, ako budeme môcť, aby sa vrátil späť k svojej hre a cítil sa dobre. Ak bude mať nejaké otázky o novom systéme, nových tréneroch alebo o nás, pomôžeme mu,“ skonštatoval Provorov, ktorý podpísal tiež šesťročnú zmluvu minulý piatok.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL