Koivu: Koleno je na tom lepšie, ako som čakal

Skúsený center Mikko Koivu bol príjemne prekvapený po tom, čo v pondelok po prvýkrát otestoval pravé koleno v modelovom zápase v kempe tímu Minnesota Wild.

„Nie je to ešte celkom tam, ale myslím si, že je to primerané,“ povedal Koivu. „Aby som bol úprimný, bol som trochu nervózny, ako to pôjde. Cítil som sa však lepšie, ako som čakal.“

Koivu si poškodil vonkajšie krížne väzivo a meniskus 5. februára v zápase proti Buffalu. O tri dni neskôr podstúpil operáciu. V zvyšných 29 zápasoch základnej časti nehral. V modelovom zápase pôsobil vcelku dobre.

„Nestrelil gól ani nič podobné, ale bol vždy v správnej pozícii a vždy robil tie správne veci. Bolo to veľmi povzbudivé. Opýtal som sa ho a povedal mi, že sa cítil dobre,“ skonštatoval tréner Bruce Boudreau.

Tridsaťšesťročný Fín zaznamenal v 48 zápasoch minulej sezóny 29 bodov za osem gólov a 21 asistencií. Doteraz hrával v kariére len za Wild, ktorí ho draftovali zo šiesteho miesta v roku 2001. V 14 sezónach si pripísal 688 bodov (201+487) a od ročníka 2008/09 je kapitánom tímu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL