Fehérváry zarezáva po boku veľkej hviezdy

Tím Washington Capitals má za sebou prvý prípravný zápas, v ktorom sme však slovenských hráčov nevideli. Obaja boli súčasťou modrej skupiny, ktorá spoločne v pondelok absolvovala modelový zápas proti bielej skupine.

Richard Pánik bol, podľa očakávaní, členom formácie s Carlom Hagelinom na ľavom krídle a Larsom Ellerom v pozícii centra. Už pri podpise jeho zmluvy sa predpovedalo, že táto trojica by mala v úvode sezóny vytvoriť spoločný tretí útok.

Zaujímavejšie však bolo sledovať, po boku koho by mohol nastupovať v tréningovom kempe Martin Fehérváry. Talentovaný obranca, ktorý sa po dvoch rokoch medzi mužmi vo Švédsku prišiel pobiť o miesto v prvom tíme, dostal dôveru po boku Johna Carlsona.

Odporúčame:
Fehérváry má veľkú príležitosť: Je v mimoriadnej forme, tvrdí tréner

Toto zaradenie môžeme vnímať pozitívne, pretože Carlson je lídrom defenzívy Capitals a jedným z najlepších obrancov súčasnej NHL. Po minulej sezóne sa takmer dostal aj medzi finalistov na Norrisovu trofej – v hlasovaní skončil štvrtý.

Fehérváry môže po boku takej hviezdy získavať cenné skúsenosti a jeho zaradenie do tohto páru zase len potvrdzuje, že slová o jeho výbornej forme v úvode kempu neboli len diplomatickými vyjadreniami. Verme, že sa v pozitívnom duchu bude niesť aj zvyšok jeho kempu.

Washington odohrá ďalší prípravný zápas v stredu proti St. Louis.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL