Bettman: Vzťah s hráčmi je dobrý, môžeme robiť dobré veci

Vedenie NHL je povzbudené diskusiami s Hráčskou asociáciou a dúfa, že mier medzi oboma stranami zostane zachovaný aj po vypršaní súčasnej kolektívnej dohody v roku 2022.

„Myslím si, že náš vzťah je na dobrom mieste. To nám poskytuje príležitosť urobiť spoločne dobré veci,“ poznamenal komisár Gary Bettman.

Aktuálna kolektívna dohoda sa využitím klauzuly mohla ukončiť predčasne už v roku 2020. NHL túto možnosť odmietla 30. augusta, Hráčska asociácia v pondelok.

„Sme spokojní s týmto rozhodnutím, pretože si myslíme, že je to skvelé pre šport, pre našich fanúšikov, a dáva nám to príležitosť zamerať sa na budúcnosť bez rozptýlení,“ pokračoval Bettman.

NHL sa pre nezhody oboch strán musela prerušiť v rokoch 1994, 2004 a 2012. Obe strany už teraz pracujú na predĺžení kolektívnej dohody tak, aby k ďalšej výluke nedošlo.

„Myslím si, že budeme pokračovať v spoločnej práci vo vhodných termínoch, aby sme videli, čo môžeme dosiahnuť v snahe zaistiť dlhodobý pracovný mier za hranicou nasledujúcich troch rokov,“ povedal Bettman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL