Byfuglien vraj zvažuje, ako pristúpi k svojej budúcnosti v hokeji

Tím Winnipeg Jets minulý piatok oznámil, že Dustin Byfuglien dostal povolenie opustiť kemp z osobných dôvodov. Tie vtedy neboli špecifikované. Viac svetla do situácie sa teraz snažil priniesť renomovaný kanadský „insider“.

Bob McKenzie z televízie TSN v stredu informoval, že skúsený obranca využíva čas mimo tímu na premýšľanie o svojej budúcnosti v NHL. Hráč ani jeho agent to nekomentovali.

„Nehovorím, že Byfuglien končí kariéru; nehovorím, že sa vráti k hraniu. Iba konštatujem, že zvažuje svoje možnosti a nie je stanovený termín, do kedy by sa mal rozhodnúť,“ poznamenal McKenzie.

Byfuglien má momentálne 34 rokov a vo svojej päťročnej zmluve mu zostávajú ešte dva roky s „cap-hitom“ 7,6 milióna amerických dolárov. V tejto sezóne má zarobiť 8 miliónov amerických dolárov, v budúcej 6 miliónov.

Americký rodák odohral v minulej sezóne pre zranenia len 42 zápasov, v ktorých nazbieral 31 bodov (4+27). V NHL už odohral 869 zápasov v dresoch Blackhawks, Thrashers a Jets. Pripísal si v nich 177 gólov a spolu 525 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 09. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL