Bude hrať McDavid v otváracom dueli? Optimizmus rastie

Hviezdny center Connor McDavid, ktorý sa zotavuje zo zranenia ľavého kolena utrpeného v poslednom zápase minulej sezóny, by mohol byť dostatočne zdravý na to, aby stihol otvárací zápas tímu Edmonton Oilers.

„Myslím si, že sme celkom optimistickí, pokiaľ ide o otvárací večer,“ povedal generálny manažér Ken Holland, ktorého mužstvo otvorí ročník 2. októbra proti Vancouveru. S ním klub čaká aj najbližší prípravný duel.

„Ako prvé poviem, že konečné rozhodnutie bude na doktoroch. Po druhé, budeme k tomu pristupovať s opatrnosťou. Ale samozrejme, ak doktori dajú zelenú a Connor bude chcieť hrať, tak bude hrať aj v príprave.“

McDavid momentálne trénuje so zvyškom tímu v tréningovom kempe, ale ešte nedostal od doktorov povolenie zapojiť sa aj do zápasovej akcie. Oilers odohrajú pred štartom základnej časti ešte päť prípravných zápasov.

„Je šanca, že by mohol hrať budúci týždeň? Šanca tam je. Myslím si, že budeme potrebovať ešte ďalšie štyri, päť či šesť dní a potom uvidíme. Nehovorím áno, ale nepoviem ani nie,“ skonštatoval Holland.

Kapitán Edmontonu v pondelok povedal, že by si rád zahral v jednom alebo dvoch prípravných zápasoch. Oilers tento týždeň čakajú zápasy proti Canucks a Flames. Pred utorkovým duelom proti Coyotes ich bude čakať ešte výlet do Kelowny na teambuilding.

„Odohrá nejaký prípravný zápas? Cez víkend pôjdeme do Kelowny, budeme mať tréning a potom to zistíme. Musí sa porozprávať s niektorými doktormi, absolvovať vyšetrenie a nakoniec to budú práve doktori, kto bude mať posledné slovo,“ poznamenal Holland.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL