Koniec kariéry: Girardi pokračovať v hraní nebude

Bývalý obranca tímov New York Rangers a Tampa Bay Lightning, Dan Girardi, v piatok oznámil, že sa po 13 sezónach strávených v Národnej hokejovej lige rozhodol ukončiť hráčsku kariéru.

Tridsaťpäťročný rodák z ontárijského Wellandu bol do tohto oznámenia neobmedzeným voľným hráčom po sezóne, v ktorej zaznamenal štyri góly a 16 bodov v 62 stretnutiach. V štyroch dueloch play-off nebodoval.

Girardi prenikol do NHL ako nedraftovaný hráč v ročníku 2006/07. Šancu mu dali Rangers, za ktorých hrával do konca ročníka 2016/17. Posledné dve sezóny strávil v Tampe. Celkovo má za sebou 927 zápasov so ziskom 264 bodov (56+208).

„Rád by som poďakoval všetkým mojim trénerom, rodine, priateľom a spoluhráčom za podporu počas celej kariéry. Chcem poďakovať Rangers za to, že mi dali šancu naplniť si detský sen hrať v NHL. Za tých 11 neskutočných rokov som si urobil veľa priateľov na ľade i mimo neho. Za Rangers som krvácal a vydal som zo seba všetko pre tím, pre mesto a pre fanúšikov v Garden,“ vyhlásil účastník zápasu hviezd v roku 2012.

„Rád by som poďakoval aj Lightning za to, že mi pomohli pokračovať v kariére tým, že mi dali šancu hrať za takú úžasnú organizáciu, jej mesto a fanúšikov. Posledné dva roky v Tampe boli pre mňa i rodinu zábavné. Na to pôsobenie budem spomínať v dobrom. Nakoniec chcem poďakovať aj manželke Pamele za to, že bola vždy pri mne a že sa starala o rodinu, a Landonovi a Shaye za to, že boli otcovými fanúšikmi číslo jeden.“

„V každom jednom zápase som zo seba vydával maximum a na ľade som nechal všetko. Teraz je čas začať novú kapitolu môjho života a nemohol by som byť spokojnejší... a moje telo tiež.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 09. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL