Crosby by mohol hrať v otváracom zápase, Rust zrejme nie

Tímu Pittsburgh Penguins hrozilo, že začne sezónu bez trojice útočníkov z prvých dvoch párov. Po utorku to však vyzerá optimistickejšie.

Kapitán Sidney Crosby, ktorého trafil puk do nohy v poslednom prípravnom zápase, absolvoval kompletný tréning a mohol by hrať vo štvrtok proti Buffalu, hoci na definitívne potvrdenie sa bude musieť ešte počkať.

„Bolo pozitívne, že bol na ľade. Myslím si, že vyzeral úžasne,“ povedal tréner Mike Sullivan. „Cítil som sa celkom dobre. Neviem, aký je plán, ale cítil som sa dobre,“ poznamenal samotný Crosby.

Alex Galchenyuk by tiež mohol vo štvrtkovom zápase hrať, ale v utorok ešte netrénoval. Podľa Sullivana by mal absolvovať tréning už v stredu. Krídelníka druhého útoku trápilo zranenie dolnej časti tela, pre ktoré vynechal posledné dva prípravné zápasy.

Vyhliadky Bryana Rusta sú najhoršie. Aj on nedohral posledný prípravný zápas po tom, čo ho trafil puk. Ešte netrénoval a Sullivan povedal, že jeho absencia bude dlhšia. Viac to však nerozoberal. Hráčov štart vo štvrtok sa neočakáva.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL