McDavid a MacKinnon sú top adeptmi na Hartovu trofej

Panel odborníkov z oficiálnej ligovej stránky sa teraz zameral na predsezónnych favoritov na Hartovu trofej. Tentoraz z hlasovania nevzišiel jeden jasný favorit.

Odborníci predpovedajú, že boj o post najužitočnejšieho hráča sezóny bude medzi Connorom McDavidom z Edmontonu a Nathanom MacKinnonom z Colorada. Nie tak ďaleko sú však od nich Nikita Kučerov z Tampy a Aleksander Barkov z Floridy.

McDavid, ktorý už jednu Hartovu trofej v zbierke má, získal 62 bodov a štyria odborníci ho dali na prvé miesto hlasovacieho lístka. MacKinnon zaostal len o šesť bodov a získal viac hlasov na prvé miesto – šesť.

Kučerov, aktuálny držiteľ ocenenia, skončil tretí so 41 bodmi, štvrtý bol Barkov s 38 bodmi. Minimálne jeden hlas na prvé miesto okrem tejto štvorice dostali aj Auston Matthews, Sidney Crosby, Patrick Kane, Jevgenij Malkin a Taylor Hall, ktorý trofej získal v roku 2018.

Výsledky hlasovania: Connor McDavid, Oilers, 62 bodov (4 hlasy na prvé miesto); Nathan MacKinnon, Avalanche, 56 (6); Nikita Kučerov, Lightning, 41 (1); Aleksander Barkov, Panthers, 38 (2); Auston Matthews, Maple Leafs, 27 (3); Sidney Crosby, Penguins, 24 (1); Patrick Kane, Blackhawks, 11 (1); Jevgenij Malkin, Penguins, 7 (1); Taylor Hall, Devils, 6 (1); Johnny Gaudreau, Flames, 6; Alex Ovečkin, Capitals, 6; Steven Stamkos, Lightning, 4; Brayden Point, Lightning, 4; Phil Kessel, Coyotes, 2; Tyler Seguin, Stars, 1; Claude Giroux, Flyers, 1; Mark Stone, Golden Knights, 1; Sebastian Aho, Hurricanes, 1; Mitchell Marner, Maple Leafs, 1; P.K. Subban, Devils, 1


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL