Veľká strata: Vegas si musí poradiť bez kľúčového obrancu

Kľúčový obranca tímu Vegas Golden Knights, Nate Schmidt, bude pauzovať pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel v prvej tretine otváracieho zápasu proti San Jose. Jeho stav sa bude posudzovať na týždennej báze.

Dvadsaťosemročný Američan potreboval pomoc pri odchode z ľadu po tom, čo sa v strede prvej dvadsaťminútovky stredajšieho duelu dostal do kolízie „koleno na koleno“ s útočníkom Sharks Loganom Coutureom.

Schmidt zaznamenal deväť gólov a 21 asistencií v 61 zápasoch minulej sezóny, ktoré odohral po 20-zápasovej suspendácii po porušení podmienok programu pre výkon podporujúce látky. Golden Knights mali bez neho bilanciu 8-11-1.

„Dúfam, že to nebude 20 zápasov. Je ťažké, keď prichádzate o takýchto skvelých hráčov. Je jedným z našich najlepších obrancov, hráva veľa minút. Je to pre nás veľká strata. Dúfajme, že nebude trvať príliš dlho a bude späť,“ poznamenal tréner Gerard Gallant, ktorý by v piatkovej odvete mohol dať šancu obrancovi Nicolasovi Haguemu. Bola by to pre neho premiéra v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL