Záujem o Puljujärviho v NHL vraj rastie

Jesse Puljujärvi zaznamenal v drese Kärpätu dva góly a sedem bodov v ôsmich zápasoch Liigy a vyzerá to tak, že si jeho úspechov vo Fínsku začínajú tímy v NHL všímať.

Darren Dreger z kanadskej televízie TSN informuje, že v kanadsko-americkej lige záujem o služby mladého útočníka rastie a niekoľko tímov ho vyjadrilo počas ostatného týždňa aj tímu Edmonton Oilers, ktorý vlastní jeho práva.

„Hrá vo Fínsku dobre a to si získalo pozornosť minimálne niekoľkých tímov NHL, ktoré už vyjadrili svoje záujem o jeho služby v uplynulom týždni,“ poznamenal Dreger.

„Z perspektívy Edmontonu tam nie je nič schodné, ale možno skonštatovať aspoň to, že je to zaujímavé. Je to niečo, čo by sa mohlo v nadchádzajúcich týždňoch rozvinúť. Ak nie, Edmonton je ochotný vyčkávať v patovej situácii.“

Puljujärvi nebol spokojný so svojou pozíciou v Edmontone, a tak v lete tím požiadal o výmenu. Odmietal s ním podpísať zmluvu a naďalej je obmedzeným voľným hráčom. Medzičasom sa však dohodol na ročnej zmluve s Kärpätom, ktorá má aj výstupnú klauzulu platnú do 1. decembra.

Draftová štvorka z roku 2016 doteraz v NHL neprerazila. V doterajších 139 zápasoch zaznamenal dvadsaťjedenročný Fín len 37 bodov za 17 gólov a 20 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 10. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL