Halák je rád, že si opäť zachytal. Bol neskutočný, chválil ho tréner Coyotes

Boston v sobotu predĺžil sériu víťazstiev nad Arizonou na 15 zápasov, keď vďaka 35 zákrokom Jaroslava Haláka pokazil Coyotes ich domáci otvárací zápas sezóny. Slovenský brankár bol predovšetkým rád, že si konečne zachytal v ostrom zápase.

„Bolo skvelé byť späť, hrať v skutočnom zápase. Príprava je príprava. Hrať s týmito chlapcami je niečo mimoriadne a tešil som sa na to. Vyšlo to dobre. Prišli sme sem – oni hrali prvý zápas doma – a získali sme dva body. Vždy sa počíta, keď si odnesiete z ľadu súpera dva body,“ povedal Halák po zápase.

V ceste za výhrou 1:0 a 48. čistým kontom v kariére musel bratislavský rodák predviesť niekoľko veľkých zákrokov. Jemu však vyhovuje, keď je v neustálom pohybe od samého začiatku zápasu.

„Myslím si, že to má rád každý brankár. Dostane vás to do zápasu, a keď vás takto od začiatku testujú, tak ste koncentrovanejší. A to sa stalo aj dnes. V prvých dvoch tretinách sme im však toho umožnili viac, ako sme chceli. V tretej tretine sme sa zlepšili a strely mali z väčšej vzdialenosti. Tretia tretina bola naša najlepšia,“ skonštatoval Halák.

Halák potvrdil, že sa mu proti Coyotes darí. V 15 zápasoch proti nim má bilanciu 10-3-2 s 93,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,87 inkasovaného gólu na zápas. Pochvala na jeho adresu smerovala aj od ambiciózneho súpera, ktorý s posledným finalistom držal krok.

„Myslím si, že bol neskutočný. Dnes sme robili všetko správne až na strieľanie gólov,“ povedal tréner Rick Tocchett a pridal sa aj útočník Derek Stepan: „Treba ich brankára pochváliť. Urobil niekoľko veľkých zákrokov.“

Boston neodohral prvé dva zápasy tak dobre, ako si predstavoval, no mohol sa v oboch spoľahnúť na svojich brankárov. Halák zažiaril po tom, čo Tuukka Rask kryl v otváracom zápase 28 striel v zápase proti Dallasu (2:1).

„Máme dvoch dobrých brankárov, dvoch dobrých profesionálov. A potrebujeme to. Nehrali sme tak čisto, ako sme chceli, ale oni nás podržali,“ povedal tréner Bruce Cassidy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL