Cestovateľ Leighton sa rozhodol ukončiť kariéru

Skúsený brankár Michael Leighton sa rozhodol, že po 18 sezónach v profesionálnom hokeji a vo veku 38 rokov je ten správny čas na ukončenie aktívnej kariéry.

„Je ťažké povedať: ‘Skončil som s hraním,’ pretože som to robil celý môj život. Od štyroch alebo piatich rokov som hral hokej. Bol mojím životom. Skončiť s ním bolo ťažké rozhodnutie, ale musel som ho v tomto období urobiť,“ povedal Leighton pre The Athletic.

Leighton sa počas svojej kariéry nacestoval – obliekol si dresy 21 odlišných tímov. Väčšinu času strávil v AHL, no zachytal si aj v KHL a NHL, v ktorej sme ho videli naposledy v sezóne 2016/17.

Rodáka z kanadského Ontária draftovalo Chicago v roku 1999 zo 165. miesta. V NHL odchytal 111 zápasov za Blackhawks, Predators, Flyers a Hurricanes. Dosiahol bilanciu 37-43-14 s 90,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,98 inkasovaného gólu na zápas.

Vrcholom jeho kariéry bolo play-off 2010, v ktorom nečakane doviedol Philadelphiu až do finále Stanleyho pohára, v ktorom „Letci“ nestačili na Chicago. Odvtedy sme ho videli v bráne len v siedmich zápasoch Národnej hokejovej ligy.

V profesionálnej kariére boli jeho zástavkami aj Norfolk, Rochester, Portland, Albany, Adirondack, Doneck (KHL), Rockford, Charlotte, Syracuse, Chicago (Wolves), Wilkes-Barre/Scranton, Ontario a Utica.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL