Kane si stojí za svojím. Na kritike rozhodcu trvá

Útočník tímu San Jose Sharks, Evander Kane, nemení svoj pohľad na rozhodcov ani po odpykaní si trojzápasovej suspendácie za napadnutie rozhodcu.

„Som si istý, že ste počuli moje komentáre o tej záležitosti po tom zápase,“ povedal Kane pre Mercury News. „Stojím si za tým, čo som povedal.“

Kaneova suspendácia bola výsledkom roztržky z posledného prípravného zápasu proti Vegas, pri ktorej štuchol do čiarového rozhodcu. Ten ho predtým, snažiac sa zabrániť bitke, zhodil k ľadu. Útočník po zápase vyjadril jasne svoju nespokojnosť.

„Nikdy som nevidel, aby som bol vykopnutý zo zápasu za to, že do mňa zozadu skočil rozhodca. Nikdy som nevidel, aby rozhodca urobil päť krokov a využil všetku svoju silu snažiac sa poslať ma k ľadu, čo aj urobil. Je to neuveriteľné. Hovoríme tu o napadnutí rozhodcu, ale čo tak hovoriť o napadnutí hráča? Je to celé vtip,“ povedal vtedy.

Dvadsaťosemročný Kane, ktorý sa vráti do akcie v utorkovom zápase proti Nashvillu, sa rozhodol voči suspendácii neodvolať, hoci s ňou nesúhlasil.

„Takto je to v kolektívnej dohode, takto je to v pravidlách. Bez ohľadu na to, čo je transparentné, je za to zodpovedný hráč. Nedáva to veľký zmysel, ale je to tak,“ dodal Kane.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL