Hodnotenie CSS: Sedem Slovákov so šancou na draft 2020

Ešte predtým, ako sa budú zostavovať priebežné rebríčky s konkrétnymi pozíciami, vydala Centrálna skautingová agentúra (CSS) hodnotenie nádejí, ktoré by mohli byť vybrané tímami NHL na budúcoročnom vstupnom drafte.

Najväčším favoritom na post celkovej jednotky je sedemnásťročný kanadský útočník Alexis Lafreniere, ktorý napriek mladému veku bol v minulej sezóne najužitočnejším hráčom juniorskej QMJHL a tiež mužom sezóny v celej CHL. V tejto sezóne už odohral osem zápasov so ziskom 19 bodov (6+13).

Lafreniere patrí medzi 26 hráčov, ktorí dostali hodnotenie A. To sa udeľuje hráčom s potenciálom na prvé kolo draftu. Hodnotenie B sa udeľuje hráčom odhadovaným na 2. až 3. kolo. No a hodnotenie C dostanú talenty so šancou na 3. až 7. kolo.

V hodnoteniach CSS figurovalo sedem Slovákov a všetci dostali známku C. Do zoznamu sa dostali brankár Samuel Hlavaj, obrancovia Oliver Fatul, Samuel Kňažko, Marko Stacha a útočníci Martin Chromiak, Matej Kašlík a Samuel Rehák.

Hlavaj chytá v juniorskej QMJHL, kde v úvode sezóne pomohol 90,2% úspešnosťou zákrokov Sherbrooke k ligovému vedeniu. Veľmi dobré výkony podáva Kňažko vo fínskom TPS Turku, keď v 14 zápasoch juniorskej ligy získal 11 bodov (3+8). Kašlík (0+1 v 6 zápasoch juniorskej ligy, 2+3 v 3 dueloch dorasteneckej ligy) hráva vo Švédsku za Malmö.

Zvyšná štvorka pôsobí na Slovensku. Rehák (1+5 v 12 zápasoch) je súčasťou projektu SR U18, Chromiak (1+1 v 9 zápasoch), Stacho (0+0 v 9 zápasoch) a Fatul (0+1 v 9 zápasoch) hrávajú v Tipsport lige – prví dvaja menovaní za Trenčín, posledný za Zvolen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL