Bude to divné: Simmonds sa vracia do Philadelphie v drese rivala

Nemusel na to čakať dlho. Známy útočník Wayne Simmonds si odbije svoj návrat do niekdajšieho pôsobiska už v úvode sezóny. Jeho New Jersey v stredu zavíta do Philadelphie, ktorá sa medzičasom vrátila z Európy.

Pre Flyers pôjde o prvý domáci zápas v tejto sezóne, a tak budú ich fanúšikovia vo vytržení. Špeciálny nádych duelu dodá návrat Simmondsa, ktorý po ôsmich sezónach vo Philadelphii zakotvil v lete v tíme jedného z jej najväčších rivalov.

„Dúfajme, že mi venujú aj potlesk. Hlboko som sa zapájal do ich komunity a strávil som tam osem skvelých rokov. Philadelphiu som si užíval a bol som hrdý na to, že som členom Flyers. Neľutujem nič, čo som urobil v ich drese,“ povedal Simmonds, ktorý minulý ročník dohral v Nashville.

„Bude to celkom divné, ale musím to brať len ako ďalší hokejový zápas. Musím si nastaviť myseľ tak, aby som sa uistil, že budem na zápas mentálne aj fyzicky pripravený, že budem pripravený získať dva body pre New Jersey Devils.“

V lete sa tridsaťjedenročný Kanaďan nechal počuť, že by ho nahnevalo, ak by na neho fanúšikovia Flyers nebučali. Pred samotným duelom však rétoriku zmenil. A aj jeho nový tréner, John Hynes, by nebol prekvapený, ak by namiesto bučania venovali fanúšikovia ovácie v stoji.

„Je to tímový hráč, skutočný poctivec. Nevybral si odchod z Philadelphie. Oni vymenili jeho a pre ich organizáciu toho urobil dosť. Zaujal aj nás. Dúfal by som, že hráč a osoba s takýmto charakterom, sa dočká pekného privítania,“ poznamenal Hynes.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL