Vitaj doma: Patrick Marleau vstúpi do 22. sezóny v kariére

Skúsený útočník Patrick Marleau čakal na novú zmluvu dlho. Čakanie sa mu však vyplatilo. Ako neobmedzený voľný hráč ju nakoniec podpísal s tímom San Jose Sharks, ktorý bol jeho prvou voľbou.

Obe strany sa v utorok dohodli na obnovení spolupráce, ale tím nechcel zmluvu špecifikovať, pretože sa stále pracovalo na jej detailoch. Darren Dreger z TSN však informuje, že ide o ročný kontrakt v hodnote 700 000 amerických dolárov.

Marleau sa stal voľným hráčom po tom, čo ho Toronto vymenilo do Caroliny a tá ho vykúpila z posledného roku trojročnej zmluvy, ktorú podpísal s Maple Leafs 2. júla 2017. Predtým pôsobil 19 sezón len v San Jose.

„Toto je príležitosť pridať do mužstva veterána, ktorý rozšíri našu skupinu veteránov, ktorý je všestranný a rozumie spôsobu, akým hráme, ktorý je ochotný akceptovať úlohy, ktoré mu tréner Pete DeBoer môže dávať v odlišných zápasoch,“ povedal generálny manažér Doug Wilson.

Štyridsaťročný Kanaďan odohral v minulom ročníku 82 zápasov so ziskom 16 gólov a 21 asistencií. V kariére má za sebou už 1657 duelov, v ktorých strelil 551 gólov a nazbieral dokopy 1166 bodov. Sharks ho draftovali z druhého miesta v roku 1997. Táto sezóna bude jeho 22. v NHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL