Pánik sa rozbieha pomaly. Tretí útok rozhýbal až Kuznecov

Slovenský útočník Richard Pánik v lete podpísal štvorročnú zmluvu s Washingtonom s nádejou, že si v ofenzívne ladenom tíme pripomenie svoje úspechy zo Chicaga. Zatiaľ sa mu to však nedarí.

V sezóne 2015/16 v prvých štyroch zápasoch v drese Blackhawks zaznamenal martinský rodák gól a asistenciu, o rok neskôr štyri góly a asistenciu a v sezóne 2017/18 dokonca tri góly a tri asistencie.

Po prvých štyroch zápasoch dvadsaťosemročného krídelníka v drese Capitals možno skonštatovať to, že rozbeh má prinajlepšom pomalý. Doteraz nestrelil gól a nepripísal si ani asistenciu. V priemere odohral 13 minút a 44 sekúnd na zápas, pričom dokopy vyslal na bránu len tri strely.

Pánik sa pomaly rozbiehal aj v minulej sezóne, kde v ofenzívne sa trápiacej Arizone zaznamenal v prvých štyroch dueloch len jednu asistenciu. Tá bola jeho jediným bodom až do ôsmeho zápasu. Nakoniec ročník ukončil s 33 bodmi (14+19) v 75 dueloch.

Pomalý rozbeh do sezóny však má celý tretí útok Washingtonu. Ten ako jediný v prvých troch zápasoch nestrelil gól. Okrem Pánika v nich pritom nebodovali ani Carl Hagelin a Chandler Stephenson.

Stephensona v utorok nahradil v pozícii centra Jevgenij Kuznecov a hneď v piatej minúte skóroval. Prihrával mu však obranca Jonas Siegenthaler a aj po skončení duelu platí, že Pánik, Hagelin a Stephenson stále nebodovali.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL