Zmena kultúry je dôvodom úspešného vstupu Oilers do sezóny

Tím Edmonton Oilers vyhráva zápasy, ktoré by v predošlých dvoch sezónach takmer určite prehral. Čo stojí za zlepšením kanadského mužstva? Zmena kultúry, ktorú priviedli nový generálny manažér Ken Holland a nový tréner Dave Tippett.

„V kabíne prebiehajú zmeny kultúry, keď každému záleží len na víťazstvách. A to je všetko, na čom v skutočnosti záleží,“ skonštatoval pre ligový web obranca Darnell Nurse.

Oilers majú bilanciu 5-0-0 po prvýkrát od ročníka 1985/86. V sobotu pritom vytvorili rekord NHL, keď vyhrali aj svoj piaty zápas od začiatku sezóny po tom, čo v ňom prehrávali. V minulých dvoch sezónach mali v zápasoch, v ktorých skóroval súper ako prvý, bilanciu 26-54-7.

„Viem, že v posledných rokoch, keď sme prehrávali o gól, sme sa snažili útočiť a otvárali sme priestor. Keď niečo také urobíte, zrazu prehrávate o dva alebo tri góly a je po zápase. Musíte si držať nanajvýš jednogólovú stratu a využiť svoju šancu, keď príde. Myslím si, že v tom teraz robíme dobrú prácu,“ povedal Connor McDavid.

Oilers prehrávali v otváracom zápase proti Canucks 1:2, ale vyhrali 3:2. Proti Los Angeles prehrávali dokonca štyrikrát a vyhrali 6:5. Proti New Jersey prehrávali trikrát a vyhrali 4:3 po nájazdoch. Prvý gól v zápase inkasovali proti Islanders aj Rangers a oba newyorské tímy porazili.

„Musíte nájsť spôsob, ako v tejto sezóne vyhrávať. A o tom sa aj naši hráči rozprávali po druhej tretine zápasu proti Devils. Možno sme necítili, že hráme náš najlepší hokej, ale tým si nemôžete ospravedlniť prehru. Treba nájsť spôsob, ako vyhrať,“ poznamenal Tippett.

Oilers sa môžu teraz spoliehať na viac hráčov, ako len McDavida s Draisaitlom, že sa postarajú o ofenzívu. Tiež im pomáha Tippettov herný systém, ktorý zahŕňa disciplínu, štruktúru a poctivú defenzívnu prácu. A darí sa aj presilovkám – využili až 41,2 % presilových hier.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL