Blues navštívili so Stanleyho pohárom Donalda Trumpa

Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump ocenil hokejistov St. Louis Blues za zisk Stanleyho pohára. Úradujúci šampión navštívil Biely dom v utorok.

The @StLouisBlues amazing comeback reminds us to never give up – and never lose faith. When you work hard, support each other, believe in yourself, and give it everything you’ve got, victory is always within reach! #STLBlues pic.twitter.com/QeF54kqUak

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 15. októbra 2019

Kým šampióni z iných líg odmietajú alebo nedostávajú pozvánky na návštevu Bieleho domu, Blues sa rozhodli udržať dlhodobú tradíciu. A tradične prezidentovi venovali aj dres.

Trump vyzdvihol príbeh Blues z minulej sezóne i príbeh brankára Jordana Binningtona. Pozastavil sa pri víťaznej piesni „Gloria“ a neodpustil si poznámku smerom k agentom.

„Tí agenti, že? Sedia doma v posteli, vážia 160 kilogramov a sťažujú sa: ‘Dnes si nehral veľmi dobre, no tak!’“ rozosmial prítomných.

Okrem toho Trump počas polhodinovej ceremónie odbočil aj k vojenskému ťaženiu Turecka v Sýrii, ekonomickej dohode s Čínou alebo sa vysmial možnosti jeho zvrhnutia z úradu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL