McDavid a Kane žiarili, Colorado prehralo. Pánik ani ostatní Slováci nebodovali

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. V akcii boli štyria Slováci, ale ani jeden nebodoval.

Pánik opäť nebodoval, Washington porazil Marinčinovo Toronto

V hlavnom meste Spojených štátov amerických na seba narazili dvaja Slováci. Richard Pánik nebodoval ani v ôsmom zápase v sezóne, ale aspoň sa tešil z výhry. I keď mal mimo ľadu myseľ asi niekde inde. Washington síce prehrával 0:2, ale nakoniec porazil Toronto 4:3. Zvrat naštartoval v závere prvej tretiny Jakub Vrána, po ktorom v druhej dvadsaťminútovke skórovali Jevgenij Kuznecov, Nicklas Bäckström a John Carlson, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Svoj prvý bod v sezóne už dosiahol aj Carl Hagelin – asistenciu. Capitals vsadili v bráne na Iľju Samsonova, ktorý predviedol 29 zákrokov. O jeden menej urobil Michael Hutchinson. O góly Maple Leafs, ktorí hrali druhý zápas za dva dni, sa postarali Kasperi Kapanen, Iľja Michejev a John Tavares. Kapanen pridal aj dve asistencie. Pánik odohral necelých osem minút a pripísal si dve „mínusky“ a dve strely. Duel nedohral. Obranca hostí Martin Marinčin si pripísal jeden mínusový bod a tri bloky, pričom odohral 11 a pol minúty.

Odporúčame:
Pánik kolidoval so spoluhráčom a utrpel zranenie. Šanca pre Fehérváryho? + video

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. N. Backstrom (WSH), 3. K. Kapanen (TOR)

Columbus potvrdil, že to na Dallas vie

Dallas pokračuje vo svojom najhoršom štarte za ostatné tri dekády a v stredu mu nepomohol ani debut Coreyho Perryho. Columbus ho zdolal 3:2, aby si pripísal tretiu výhru z ostatných štyroch zápasov. K ôsmej výhre vo vzájomných dueloch po sebe viedli góly Zacha Werenskiho, Alexandra Wennberga a Sonnyho Milana. Joonas Korpisalo čelil 32 strelám, z ktorých ho pokorili Miro Heiskanen a Joe Pavelski. Alex Radulov si pripísal dve asistencie a Ben Bishop 32 zákrokov. V drese Stars, ktorí prehrali siedmy zápas z ôsmich, nechýbal ani Andrej Sekera. Slovenský obranca odohral necelých 21 minút so ziskom dvoch striel a dvoch trestných minút za držanie. Dallas naposledy porazil Columbus 16. decembra 2015. Blue Jackets ťahajú dlhšiu sériu už len proti Floride – desaťzápasovú.

Milanov neskutočný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo (CBJ), 2. A. Wennberg (CBJ), 3. S. Milano (CBJ)

McDavid zažiaril pri ďalšej výhre Oilers

Edmonton sa vrátil domov aj na víťaznú koľaj. Connor McDavid zaznamenal gól a štyri asistencie, Mikko Koskinen predviedol 49 zákrokov a Leon Draisaitl si pripísal dva góly a asistenciu, aby Oilers porazili Philadelphiu 6:3 a vyhrali šiesty zápas zo siedmich. McDavid sa stal 15. hráčom v modernej histórii NHL a tretím za posledných 26 rokov, ktorý zaregistroval minimálne 17 bodov v prvých 7 dueloch. Naposledy to dokázali Mario Lemieux a Wayne Gretzky. Z gólov sa tešili aj Ethan Bear, Ryan Nugent-Hopkins a Brandon Manning. Tomáš Jurčo, ktorý odohral osem minút, nebodoval. Pripísal si jednu strelu a jeden bodyček. Flyers ukončili trojzápasový kanadský trip s troma prehrami. Vo všetkých ich góloch mal v stredu prsty Jakub Voráček – dva strelil a prihrával na gól aj Oskarovi Lindblomovi. Carter Hart inkasoval štyri góly zo 14 striel, Brian Elliott následne dva z ôsmich.

Päťbodový McDavid:


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. M. Koskinen (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)

Colorado prvýkrát prehralo, Pittsburgh si predĺžil sériu výhier

Colorado bolo do stredy posledným tímom NHL, ktorý ešte neprehral. V stredu to však zmenila jeho návšteva Pittsburghu. Domáci tím si natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy, keď Brandon Tanev skóroval počas oslabenia v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre 3:2. Napodobnil tak Maria Lemieuxa z januára 1996. Viedli k nej aj góly dvojbodového Sidneyho Crosbyho a Jakea Guentzela, ako aj 26 zákrokov Matta Murraya. Toho prekonali Matt Calvert a Nathan MacKinnon. Philipp Grubauer opustil duel s 30 zákrokmi. Avalanche prehrali až svoj šiesty duel v sezóne, no zatiaľ získali 11 bodov z 12.

Crosbyho pekné bekhendové zakončenie:


Hviezdy duelu: 1. B. Tanev (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. N. MacKinnon (COL)

Buffalo prvýkrát v sezóne nezískalo ani bod, prehralo v Anaheime

Anaheim opäť zareagoval na prehru víťazstvom, keď v stredu zdolal Buffalo pomerom 5:2. K prvej domácej výhre nad Sabres od roku 2016 pomohol dvoma gólmi Adam Henrique. Gól a dve asistencie si pripísal Jakob Silfverberg, gól a asistenciu Rickard Rakkell a presadil sa aj Ryan Getzlaf. John Gibson kryl 31 striel a od 17. minúty bol nepriestrelný. Buffalo, ktoré po góloch Jacka Eichela a Victora Olofssona viedlo 2:0, prvýkrát v sezóne nezískalo ani bod. Mimochodom, Olofsson opäť skóroval v presilovke – po šiesty raz v sezóne. V kariére ešte iný, ako presilovkový gól, nestrelil. Linus Ullmark opustil duel s 26 zákrokmi. Silfverberg skóroval, keď Švéd pri záverečnej hre bez brankára sedel na striedačke.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. R. Rakell (ANA)

Talizman Marleau opäť fungoval, Kane strelil hetrik

San Jose od príchodu Patricka Marleaua ešte neprehralo a v stredu privítalo Carolinu, ktorá na jeho ľade nevyhrala od februára 2015 a ktorá hrala druhý zápas za dva dni. Marleau, ktorý tentoraz nebodoval, bol pri ďalšej výhre Sharks – už tretej v poradí. O triumfe 5:2 rozhodol Evander Kane, ktorý už v prvej tretine vsietil hetrik. Neskôr k nemu pridal aj asistenciu. Barclay Goodrow a trojbodový Tomáš Hertl tiež skórovali, Martin Jones kryl 36 striel. Jeho náprotivok, James Reimer, inkasoval štyri góly z 21 striel. Góly Hurricanes zaregistrovali Dougie Hamilton a Erik Haula. Jordan Staal odohral svoj 900. zápas v NHL.

Odporúčame:
Evander Kane dosiahol ako prvý Žralok v histórii hetrik v prvej tretine + video

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. B. Goodrow (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 11:32 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (WSH) 07:52 0 0 0 -2 0 2 0
A. Sekera (DAL) 20:42 0 0 0 0 2 2 0
T. Jurčo (EDM) 07:54 0 0 0 0 0 1 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 10. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL