Černák a Tatar sa tešili z výhier, Hughes porazil Kakka

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL sme videli v akcii troch Slovákov. Do bodovania sa zapísal len jeden, ale aj tomu bod dodatočne odobrali. Súboj Hughes vs. Kakko dopadol lepšie pre draftovú jednotku.

Stamkosov nájazd rozhodol o výhre nad Bruins

David Pastrňák nadviazal na štvorgólový výkon ďalšími dvoma gólmi a asistenciou, Patrice Bergeron zaznamenal dve asistencie a gól, ktorým posielal Boston do druhého vedenia v zápase. Ani to však Bostonu nestačilo k tomu, aby porazil Tampu Bay. Floridský tím potvrdil, že to na Bruins vie. Brayden Point a Mathieu Joseph dokázali vyrovnať stav na 1:1, resp. 2:2. Kevin Shattenkirk tiež skóroval a Steven Stamkos ako jediný uspel v nájazdoch, aby Lightning ukončili trip víťazstvom 4:3. „Sú to skvelé dva body a práve teraz sa cítime skutočne dobre,“ povedal Ryan McDonagh. K ôsmej výhre z posledných deviatich zápasov proti „Medveďom“ pomohol Andrej Vasilevskij 34 zákrokmi, o jeden menej urobil Tuukka Rask. Erik Černák odohral 18 a pol minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za nedovolené bránenie. Pripísal si aj plusový bod, štyri strely na bránu, štyri bodyčeky a dva bloky. Pôvodne mal pripísanú aj asistenciu. V domácom drese nechýbal Zdeno Chára, ktorý odohral 22 minút. Prezentoval sa dvoma bodyčekmi, dvoma blokmi a strelou. Pripísal si však aj dve „mínusky“. Bruins hrali bez zraneného Davida Krejčího.

Víťazný nájazd Stamkosa v 4. sérii:


Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Debutoví strelci pomohli Canadiens po dlhých rokoch zdolať Wild

Victor Mete a Nick Suzuki strelili svoje prvé góly v NHL, aby pomohli Montrealu k vzácnej výhre 4:0 nad Minnesotou. Strelecky sa presadili aj Joel Armia a Brendan Gallagher, kým Carey Price potreboval na svoje 45. čisté konto kariére len 17 zákrokov. Canadiens porazil Wild po prvýkrát od novembra 2014 a ukončili deväťzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. Alex Stalock predviedol 29 zákrokov, ale na odvrátenie šiestej prehry zo siedmich zápasov trápiaceho sa tímu to nestačilo – došlo aj k vyrovnaniu negatívneho tímového rekordu z ročníka 2009/10. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho ohrozil jednou strelou, pričom si pripísal aj dva plusové body a dve trestné minúty za nedovolené bránenie. V akcii inak strávil 14 a pol minúty. Duel opustil so zranením nohy Joel Eriksson Ek.

Odporúčame:
Video: Mete a Suzuki strelili prvé góly v NHL pri výhre Canadiens

Zucker vyzval spoluhráčov, ale aj trénera k zlepšeniu

Hviezdy duelu: 1. V. Mete (MTL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Hughes bodoval, Devils prvýkrát v sezóne vyhrali

Konečne sa dočkali! Jack Hughes si ako tretí najmladší hráč v klubovej histórii pripísal vo vzájomnom zápase s Kaapom Kakkom prvý bod – asistenciu – a New Jersey na siedmy pokus prvé víťazstvo v sezóne. MacKenzie Blackwood kryl 29 striel, aby doviedol Devils hrajúcich bez Hischiera k triumfu 5:2 nad Rangers. „Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Každý dnes podal dobrý výkon a puky sa odrážali v náš prospech. Chalani blokovali strely a podal skvelý tímový výkon,“ poznamenal Blackwood. K štvrtej výhre nad rivalom v sérii viedli aj góly Blakea Colemana, Kylea Palmieriho, Milesa Wooda, Nikitu Guseva a P.K. Subbana, ktorý zakončoval do prázdnej brány. O góly New Yorku, ktorý hral len svoj štvrtý duel v ročníku, sa postarali Tony DeAngelo a Jesper Fast. Alexandar Georgiev opustil duel s 33 zákrokmi, Kakko nebodoval.

Hughesov prvý bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. J. Hughes (NJD), 3. M. Tennyson (NJD)

Canucks opäť vyhrali. Leivo rozhodol o ich triumfe v St. Louis

Vancouver začal trip na ľade úradujúceho šampióna, ktorý mal za sebou návštevu Bieleho domu. Kanadský tím v zápase prehrával 0:1 aj 1:3, ale nakoniec sa tešil z výhry 4:3 po samostatných nájazdoch, o ktorej rozhodol až v šiestej sérii Josh Leivo. V normálnom hracom čase skórovali Micheal Ferland, J.T. Miller a Bo Horvat. K natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy pomohol aj Thatcher Demko, ktorý predviedol 34 zákrokov. Prekonali ho Robby Fabbri, Alex Pietrangelo a Vladimir Tarasenko. Ferland a poslední dvaja menovaní sa v úvode druhej tretiny postarali o tri góly za minútu a pol. Brayden Schenn prišiel o sériu piatich zápasov s gólom, Jordan Binnington opustil duel s 29 zákrokmi. Kým Blues prehrali tretí zápas po sebe, Canucks si užívajú najdlhšiu víťaznú sériu od marca 2018. „Momentálne sa cítime dobre, chalani sú sebavedomí. Malo by nás to tlačiť k tomu, aby sme vyhrávali aj naďalej,“ poznamenal Horvat.

Leivov nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Leivo (VAN), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. B. Horvat (VAN)

Barzal sa postaral o obrat, Islanders vyhrali nad Jets

Mathew Barzal dvoma presilovkovými gólmi v druhej tretine otočil stav, aby nasmeroval Islanders k výhre 3:1 nad Winnipegom. Poistku do prázdnej brány pridal tiež počas presilovky Josh Bailey a Semion Varlamov predviedol 32 zákrokov. Jeho náprotivok, Connor Hellebuyck inkasoval dva góly z 25 striel. Jediný gól Jets strelil v prvej tretine Nikolaj Ehlers. Oba tímy si natiahli svoje série na tri zápasy – kým New York víťaznú sériu, Winnipeg sériu prehier. „Očividne nám to teraz nevychádza. Keď strelíte len jeden gól, veľa zápasov tak nevyhráte. Bol to náš deviaty zápas za 15 dní, ale stále si myslím, že sme väčšinu času boli lepším tímom. Len nám to nebolo súdené,“ skonštatoval kapitán Blake Wheeler.

Barzalov rozhodujúci gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. S. Varlamov (NYI), 3. N. Ehlers (WPG)

Calgary si opäť uchránilo domáci ľad pred Detroitom

Detroit nevyhral v Calgary od januára 2015 a nič sa na tom nezmenilo ani vo štvrtok. David Rittich predviedol 27 zákrokov, Derek Ryan a Mark Giordano zaznamenali po góle a asistencii a Flames vyhrali 5:1, aby si Red Wings natiahli sériu prehier na tri zápasy. Jimmyho Howarda, ktorý čelil 36 strelám, prekonali aj Andrew Mangiapane, Elias Lindholm a Sam Bennett. O čestný úspech hostí, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postaral Darren Helm, ktorý bol neskôr vylúčený do konca zápasu za seknutie Lindholma. Ten duel tiež nedohral. Detroit inkasoval pri každej z posledných troch prehier 5 gólov.

Odporúčame:
Video: Helm sa nechal vyprovokovať a zranil Lindholma

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan (CGY), 2. M. Giordano (CGY), 3. D. Rittich (CGY)

Kessel a Kuemper doviedli Coyotes k výhre nad Predators

Phil Kessel strelil svoje prvé dva góly v drese Arizony a Darcy Kuemper kryl 23 striel, aby ich tím porazil Nashville 5:2 a tešil sa z druhej výhry po sebe. Kuemper sa pritom stal prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý odchytal 12 zápasov po sebe s dvoma alebo menej inkasovanými gólmi. Predošlý rekord držal Nikolaj Chabibulin (1998/99). Do čierneho sa trafili aj Christian Dvorak, Jakob Chychrun a do prázdnej brány Carl Söderberg. Coyotes využili tri presilovky zo šiestich, Michael Grabner odohral svoj 600. duel v kariére a Jordan Oeasterle utrpel už v úvodnej minúte zranenie. O góly Predators, ktorí hrali bez Filipa Forsberga a prehrali druhý zápas z posledných troch, sa postarali Dante Fabbro a Nick Bonino. Ryan Ellis asistoval pri oboch a Juuse Saros inkasoval štyri góly z 31 striel.

Kesselov prvý gól v drese Coyotes:


Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (ARI), 2. N. Schmaltz (ARI), 3. C. Keller (ARI)

Vegas potrebovalo na zdolanie Ottawy až nájazdy

Vegas dvakrát prišlo o vedenie, ale nakoniec zásluhou samostatného nájazdu Jonathana Marchessaulta porazilo Ottawu tesne 3:2. O góly sa postarali Reilly Smith a Nick Holden. K štvrtej výhre z ostatných piatich duelov pomohol aj Marc-Andre Fleury, ktorý predviedol 37 zákrokov. Max Pacioretty vo svojom 700. zápase v NHL zaznamenal jednu asistenciu. Bod pre Senators pomohli získať Thomas Chabot a Jean-Gabriel Pageau. Pri oboch góloch asistoval Connor Brown. Anders Nilsson robil, čo mohol, ale ani jeho 52 zákrokov nakoniec neodvrátilo piatu prehru z posledných šiestich stretnutí. Prvý zápas proti svojmu bývalému tímu odohral Mark Stone – pripísal si jednu prihrávku.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. R. Smith (VGK), 3. N. Holden (VGK)

Hutton a Mittelstadt doviedli Sabres k výhre v L.A.

Buffalo zareagovalo na prehru víťazstvom 3:0 v Los Angeles, ktoré je preň už šieste z ôsmich duelov tejto sezóny. Svoje 13. čisté konto v kariére a druhé po sebe vychytal Carter Hutton, ktorý sa zapotil a zneškodnil až 47 striel – viac pri čistom konte neurobil žiaden brankár v klubovej histórii (v základnej časti). Jeho náprotivok, Jack Campbell, čelil 24 strelám. Z nich ho prekonali dvakrát Casey Mittelstadt a raz navrátilec do zostavy Conor Sheary. Mittelstadt si pritom pripísal aj jednu prihrávku, aby zažil nie len svoj prvý viacgólový, ale aj prvý trojbodový duel kariéry. Kým Sabres sa darí, Kings sa trápia. Prehrali už tretí duel po sebe a štvrtý z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton (BUF), 2. C. Mittelstadt (BUF), 3. J. Carter (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:05 0 0 0 -2 0 1 2
E. Černák (TBL) 18:34 0 0 0 +1 2 4 4
T. Tatar (DET) 14:26 0 0 0 +2 2 1 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 10. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL