Zucker sa ospravedlnil za to, že vyzval k zlepšeniu aj svojho trénera

Tím Minnesota Wild nezažíva vydarený štart do základnej časti sezóny 2019/20 a pod vplyvom emócií sa nechal skôr počas týždňa uniesť útočník Jason Zucker, ktorý okrem svojich spoluhráčov vyzval k zlepšeniu aj hlavného trénera.

„Čoraz viac si myslím, že budeme musieť mať nejaké stretnutie, aby sme sa naštartovali, ak mám byť úprimný. Týka sa to každého jedného človeka, počnúc Bruceom. Bruce musí byť lepší. My musíme byť lepší. Každý musí byť lepší. O tom to je,“ povedal Zucker po štvrtkovej prehre 0:4 s Montrealom.

V sobotu povedal, že svoje slová oľutoval a Bruceovi Boudreauovi sa ospravedlnil.

„Začnem tým, že sa najskôr ospravedlním Bruceovi. Nebol tam žiaden dôvod, aby som v tom výroku využil aj jeho meno. Mojim zámerom bolo vyjadriť to, že sa musí zlepšiť každý. 99,9 % z toho je však na hráčoch,“ skonštatoval Zucker.

Napriek kritike Boudreau pôsobil, že svojho zverenca chápe. Ani jeho určite neteší aktuálna bilancia 1-6-0, ktorá robí z Minnesoty najhorší tím v celej NHL.

„Podstatou jeho vyjadrenia bolo, že sa každý musí zlepšiť. Nechcel tým zamerať pozornosť na mňa,“ poznamenal Boudreau.

Zucker následne ešte zdôraznil, že jeho ostatné slová zo štvrtka platia: „Stojím si za faktom, že to bola moja chyba, ale stojím si aj za tým, že sa každý musí zlepšiť.“

Wild budú mať šancu znovu sa postaviť na nohy už dnes, keď privítajú Canadiens. V odvete budú mať výhodu v tom, že kanadský tím bol v akcii aj v sobotu. Pomôže im to?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 10. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL