Černák sa cíti výborne. Chcem zažiť ešte lepšiu sezónu, ako vlani, tvrdí

Slovenský obranca Erik Černák vo svojej druhej sezóne v NHL urobil ďalší krok vpred. V tíme Tampa Bay Lightning začal hrávať v prvom obrannom páre po boku jedného z najlepších obrancov sveta.

Kým vlani strávil košický rodák drvivú väčšinu času po boku Ryana McDonagha v druhom páre, v úvode tejto sezóny sa prepracoval k Victorovi Hedmanovi. Spoluprácu s držiteľom Norrisovej trofeje si pochvaľuje.

„Obaja sú kvalitní hráči s množstvom skúseností, takže je ľahké s nimi pracovať v zápasoch i na tréningoch. Musel som si len zvyknúť na Hedmanovu hru a čítať ho. To bol základ, ktorý som musel urobiť a myslím si, že nám to ide celkom dobre,“ povedal Černák pre Nový Čas.

V minulej sezóne sa Tampe Bay darilo dominovať lige od úplného úvodu základnej časti. V aktuálnom ročníku však tímu po ôsmich zápasoch patrí až deviate miesto Východnej konferencie s bilanciou 4-3-1.

Keďže Černák v minulej sezóne začínal ešte v AHL, tak nechce úvod Lightning z tohto ročníka porovnávať s tým vlaňajším. Verí však, že mužstvo vie hrať aj lepšie a že musí pracovať usilovnejšie. Aj on samotný sa snaží neustále zlepšovať.

„Dúfam, že táto sezóna bude z mojej strany ešte lepšia ako vlaňajšia. Od prvého zápasu sa cítim výborne, hrá sa mi dobre. Začínam každé oslabenie, dostávam veľa minút na ľade, no potrebujem stále dokazovať, že na to mám,“ poznamenal Černák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 10. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL