Svečnikov strelil neskutočný „lakrosový“ gól + video

Andrej Svečnikov v utorok strelil dva góly, aby v tretej tretine otočil stav a rozhodol o výhre Caroliny 2:1 nad Calgary. Jeho vyrovnávajúci gól pritom stál za to a musíte ho vidieť.

V čase, keď Hurricanes potrebovali vyrovnať stav zápasu, sa ruský útočník prezentoval chladnokrvným „lakrosovým“ zakončením, ktorým prekvapil súperovho brankára, no toho svojho ani nie. Za bránou si na čepeľ nabral puk a prehodil do brány cez malý priestor nad ramenom Davida Ritticha.

„Už to na tréningoch skúšal veľakrát. Skúša to na tréningoch aj po tréningoch. Má viac takýchto ťahov, ktoré nacvičuje. Je to chlapec a je fajn, že mu to dnes večer vyšlo,“ poznamenal Petr Mrázek.

Stále len devätnásťročný Svečnikov priznal, že tento ťah ho naučil jeho brat. Nacvičoval ho aj v deň zápasu, ale to, že ho využije, mu napadlo až v danom momente, keď sa ocitol za bránou osamotený.

„Išiel som za bránu a cítil som, že by som to mal vyskúšať. Dokonca som to ešte dnes ráno nacvičoval. Bola to pre mňa skvelá príležitosť,“ poznamenal Svečnikov, ktorý v tomto ročníku strelil zatiaľ päť gólov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL