Moment, ktorý nechcete vidieť: Sabourina museli odniesť na nosidlách + video

Útočník tímu Ottawa Senators, Scott Sabourin, bol odnášaný z ľadu na nosidlách len po troch minútach od začiatku sobotného zápasu proti Bostonu.

Nepríjemný moment nastal po tom, čo sa Sabourin snažil naraziť na mantinel Davida Backesa. Po náraze sa však k ľadu porúčal on a nedopadol práve najlepšie. V zraniteľnej pozícii mal ľavú ruku a ešte k tomu dopadol na ľad najskôr hlavou.

Zimomriavky ľuďom nabehli, keď videli spomalený záber. Napätie pokračovalo, keď hráč niekoľko minút ležal nehybne na ľade. Pri odchode z ľadu však už hýbal končatinami a dokonca ukázal palec hore. Následne jeho cesta viedla do miestnej nemocnice.



„Nechcete vidieť nikoho, v hociktorom tíme, ležať takto nehybne na ľade. Hráči to brali emocionálne, naši aj ich. Bola to veľmi nešťastná situácia,“ poznamenal tréner Senators D.J. Smith.

Z incidentu si zranenie odniesol aj Backes, ktorý utrpel zranenie hornej časti tela a zápas tiež nedohral.

Dvadsaťsedemročný Sabourin v tejto sezóne zažil svoju premiéru v NHL po tom, čo sa posledné roky pretĺkal v nižších ligách. V prvých 10 zápasoch zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu, ako aj 13 trestných minút.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL