Je to vyhrotené: Byfuglienova sága by mohla skončiť až na arbitráži

Úvod sezóny 2019/20 je pre Winnipeg ako na hojdačke. Okrem výkonom na ľade sa však pozornosť venuje aj situácii s veteránom Dustinom Byfuglienom, ktorý absentuje v tíme od otvorenia tréningového kempu.

Sága so skúseným obrancom, ktorý po 14 rokoch vo veľkej lige zvažuje koniec kariéry, nabrala novú dimenziu po tom, čo absolvoval operáciu členka a minimálne do nového roka hrať nebude. Komplikovaná situácia by však mohla skončiť až na arbitráži.

Pri operácii doktori totiž v chodidle objavili aj zlomenú kosť a je rozpor pre to, kedy k jej zlomeniu došlo a kto o tom vedel. Ak by k jej zlomeniu došlo počas oficiálnych hokejových aktivít, Byfuglien by mohol mať nárok na zvyšný plat v posledných dvoch rokoch jeho zmluvy, ak by bol zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov.

„Je to emocionálne, je to vyhrotené a pravdepodobne to pôjde na arbitráž. Z toho, čo som porozumel, Jets cítia, že keď Dustin opúšťal v minulej sezóne tím, tak výstupná lekárska prehliadka ukázala, že je schopný hrať. Nikomu počas celého leta nedal vedieť, že má zranenie v členku a na začiatku roka povedal, že je pripravený na koniec kariéry“ povedal Elliotte Friedman zo Sportsnet.

„Pozícia Byfugliena a jeho zástupcov je taká, že sa zranil počas play-off a že o tom každý vedel, že hral aj cez zranenie a trvalo mu celé leto na zotavenie. Podľa nich išiel do Winnipegu, lebo plánoval hrať, no jeho členok sa ozval, keď začal korčuľovať. Cítia, že je to legitímne hokejové zranenie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL