Obaja Slováci prešli waiver listinou. Vracajú sa do AHL

Táto transakcia v oboch prípadoch neprekvapí, ale je zaujímavé, že prišla v jeden deň. Košičania Martin Marinčin a Tomáš Jurčo boli zapísaní na waiver listinu nechránených hráčov. Ak si ich nikto v priebehu 24 hodín z listiny nestiahne, poputujú do záložných tímov z nižšej AHL.

Dvadsaťsedemročný Marinčin bol už typicky v Toronte hráčom na rozmedzí základnej zostavy. V ročníku, aj vďaka zraneniam v tíme, odohral sedem zápasov so ziskom mínusového bodu, štyroch trestných minút a šiestich striel. V priemere hrával necelých 12 minút na zápas.

O rok mladší Jurčo odohral v tomto ročníku 12 zápasov za Edmonton. Začal nádejne, keď v prvých dvoch zápasoch zaznamenal dve asistencie. Postupne sa však prepadol až do štvrtej formácie a v ostatných 10 stretnutiach nebodoval.

Jurčo dostal poslednú šancu presvedčiť v stredajšom zápase proti St. Louis, ktorý bol jeho prvý po trojzápasovom pobyte na tribúne. V tretej tretine dostal priestor aj v druhom útoku, ale trénera evidentne dostatočne nezaujal.

Toronto okrem Marinčina zapísalo na waiver listinu aj útočníka Nica Petana.

AKTUALIZOVANÉ: Marinčin, Jurčo aj Petan prežili na waiver listine celých 24 hodín bez povšimnutia zvyšných tímov NHL. Všetci tak putujú na „farmu“ do nižšej AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL