Tatar nedisciplinovaný, Penguins ukončili Islanders dlhú sériu výhier

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. Slovensko zastupoval len Tomáš Tatar, ktorý nebodoval.

Price robil, čo mohol, ale Canadiens podľahli Flyers. Tatar nebodoval

Tomáš Tatar svoj okrúhly 300. bod v kariére nedosiahol a netešil sa ani z víťazstva. Jeho Montreal získal bod, keď vďaka gólom Bea Chiarota a Sheu Webera zmazal dvojgólovú stratu, ale nakoniec si Philadelphia zobrala to, čo jej patrilo, a Sean Couturier zo 43. strely na Careyho Pricea rozhodol v úvodnej minúte nadstaveného času o triumfe 3:2. V normálnom hracom čase sa presadili aj Philippe Myers a James van Riemsdyk, Carter Hartf prispel k vylepšeniu bilancie z ostatných štyroch duelov na 3-0-1 22 zákrokmi. Tatar, ktorý odohral len 10 a štvrť minúty, ho ohrozil raz. Z duelu si odniesol aj mínusový bod a štyri trestné minúty za hákovanie a zdržovanie hry. „Chceli sme, aby to dopadlo lepšie pre nášho brankára. On bol dnes najlepším hráčom na ľade. Musíme pred ním robiť lepšiu prácu. Bez neho by dnes takto tesne tento zápas neskončil,“ poznamenal Chiarot.

Couturierov rozhodujúci gól:


Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. S. Couturier (PHI), 3. P. Myers (PHI)

Colorado deklasovalo Nashville, Donskoi s hetrikom

Joonas Donskoi zaznamenal prvý hetrik v NHL, ktorým pomohol Coloradu zdolať doma Nashville vysoko 9:4. Šesť gólov strelilo v druhej tretine za osem minút, čo je nový klubový rekord. Nathan MacKinnon nazbieral gól a tri asistencie, Cale Makar, Andre Burakovsky a Ryan Graves si pripísali po góle a dvoch prihrávkach. Matt Nieto s Mattom Calvertom raz skórovali aj asistovali, Erik Joshnson získal dve asistencie a Pavel Francouz prispel k ukončeniu päťzápasovej série prehier 20 zákrokmi. Ryan Ellis, Filip Forsberg, Matt Duchene a Craig Smith. Viktor Arvidsson s Ryanom Johansenom dvakrát asistovali. Pekka Rinne striedal po piatom inkasovanom góle z 22 striel už v 27. minúte. Juuse Saros kryl 19 zo zvyšných 23 striel. Predators prehrali tretí duel z posledných štyroch. Colorado dohrávalo zápas bez zranených Nathana MacKinnona a Nikitu Zadorova.

Odporúčame:
Video: Šesť gólov za osem minút. Colorado prekonalo pamätný duel bratov Šťastných

Donskoi prispel prvým hetrikom v NHL k demontáži Predators + video

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi, 2. N. MacKinnon, 3. R. Graves (všetci COL)

Séria výhier pokračuje: Tavares rozhodol o výhre nad Vegas

John Tavares prihrával na vyrovnávajúci gól Austona Matthewsa a neskôr v tretej minúte predĺženia rozhodol po prihrávke Mitcha Marnera o výhre Toronta 2:1 nad Vegas. Frederik Andersen pomohol k predĺženiu víťaznej série na tri zápasy 37 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Max Pacioretty, no vedenie Golgen Knights vydržalo len zhruba štyri minúty. Malcolm Subban vo svojom prvom štarte v rodnom meste kryl 35 striel a tím z Nevady prehral tretí zápas z posledných štyroch. Maple Leafs majú vo vzájomných zápasoch bilanciu 4-5. Štvrtkové víťazstvo bolo cenné aj pre Mikea Babcocka, ktorý ako ôsmy tréner v histórii dosiahol na métu 700 výhier.

Tavaresov víťazný gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. M. Subban (VGK), 3. J. Tavares (TOR)

Wilson rozhodol o výhre nad Panthers. Capitals vyhrali piaty duel po sebe

Florida vyhrala štyri vzájomné zápasy po sebe, ale Washingtonu sa v tejto sezóne vonku mimoriadne darí. A potvrdil to aj vo štvrtok, keď si víťazstvom 5:4 po predĺžení vylepšil bilanciu u súperov na 8-1-1. Rozhodnutie o výhre, ktorá je pre Capitals piata v sérii, priniesol druhý gól Toma Wilsona v zápase. Dvakrát skóroval aj Alex Ovečkin, ktorý pridal aj asistenciu. John Carlson si pripísal gól, Jevgenij Kuznecov dve asistencie a Braden Holtby 32 zákrokov. V predĺžení predviedol kľúčový zákrok pri šanci Aarona Ekblada. Z domácich hráčov skórovali Aleksander Barkov, Jevgenij Dadonov, Brett Connolly a Frank Vatrano. Barkov pridal asistenciu a Sergej Bobrovskij sa prezentoval 26 zákrokmi. Panthers síce nevyhrali, ale bodovali v 10. z posledných 11 zápasov. Mrzí ich však stratené dvojgólové vedenie. „Sme sklamaní. Cítime, že sme tento zápas mohli vyhrať, ale urobili sme pár chýb a im pri odrazoch puku prialo šťastie,“ poznamenal Barkov. Floride sa do akcie vrátil obranca Mike Matheson.

Odporúčame:
Alex Ovečkin pokoril zápis ďalšieho veľkého strelca histórie NHL + video

Hviezdy duelu: 1. T. Wilson (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. A. Barkov (FLA)

Penguins veľkým obratom ukončili víťaznú sériu Islanders

Islanders hrajúci vo veľkej forme privítali Pittsburgh po prvýkrát od posledného play-off, v ktorom mu uštedrili trpkú porážku 4:0 na zápasy. „Tučniakom“ sa podarilo newyorskému tímu revanšovať aj bez zraneného Krisa Letanga, keď mu víťazstvom 4:3 ukončili druhú najdlhšiu víťaznú sériu v klubovej histórii. K výhre pritom „docválali“ veľkým obratom z 0:3, ktorý zakončil vo štvrtej minúte predĺženia svojím druhým gólom v zápase Bryan Rust. Gól a dve asistencie zaznamenal Jared McCann, gól a asistenciu Jevgenij Malkin. K ukončeniu série dvoch prehier pomohol aj Matt Murray, ktorý urobil 20 zákrokov. Semion Varlamov mal viac práce – kryl 35 striel. Newyorský tím prehral prvýkrát po desiatich dueloch a mrzieť ho môže stratené vedenie, ktoré v prvých dvoch tretinách vybudovali Casey Cizikas, Cal Clutterbuck a Adam Pelech. Cizikas a Pelech raz aj asistovali.

Rustov druhý gól v zápase:


Hviezdy duelu: 1. J. McCann (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. A. Pelech (NYI)

Lundqvist opäť chytal a opäť doviedol Rangers k výhre

Rangers hrali druhý zápas za dva dni a stáli motivovanej Caroline. Ani to ich však neudržalo od druhého úspechu po sebe. Henrik Lundqvist štartoval druhýkrát za dva dni a opäť podal kľúčový výkon. Tentoraz predviedol až 45 zákrokov, aby doviedol New York k výhre 4:2. „Tlačil som na trénera, aby ma nechal chytať aj v tomto zápase. Dlho som sedel, ale teraz som sa cítil, ako keby sa len predlžoval posledný zápas. Mám tu peknú bilanciu,“ povedal Lunqvist, ktorý má proti Hurricanes bilanciu 31-12-1. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov viedli aj góly Artemina Panarina, Brendana Lemieuxa, Pavla Bučneviča a Adama Foxa, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Z domácich, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa presadili Dougie Hamilton a Sebastian Aho. Petr Mrázek čelil len 18 strelám.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. P. Bučnevich (NYR), 3. S. Aho (CAR)

Ottawa porazila v stretnutí outsiderov Kings. Rozhodol Pageau

V hlavnom meste Kanady sa stretli dva najhoršie tímy minulej sezóny, ktoré pokračujú v trápení aj v tomto ročníku. Oba reagovali na prehru. Z výhry sa tešila Ottawa, ktorý osem sekúnd pred koncom tretej tretiny prišla o jednogólové vedenie. Na presné zásahy Anthonyho Duclaira a Artema Anisimova však v štvrtej minúte predĺženie nadviazal Jean-Gabrial Pageau, ktorý rozhodol o výhre 3:2. Anders Nilsson k nej prispel 26 zákrokmi. Prekonali ho Dustin Brown a Tyler Toffoli. Jack Campbell urobil až 30 zákrokov, ale šiestu prehru z posledných siedmich duelov neodvrátil. Duel sledovalo 9 929 divákov.

Pageau a jeho gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. J. Pageau (OTT), 2. A. Duclair (OTT), 3. A. Nilsson (OTT)

Chicago prerušilo dlhú bodovú sériu Vancouveru

Patrick Kane strelil víťazný gól v presilovke a pridal dve asistencie, Dylan Strome nazbieral tri prihrávky a Corey Crawford sa zaskvel 36 zákrokmi pri domácej výhre Chicaga 5:2 nad Vancouverom. Crawford chytil všetkých 17 striel v prvej tretine, v ktorej vybudovali náskok pre Blackhawks Alex DeBrincat s Andrewom Shawom. David Kämpf s Brandonom Saadom pridali ďalšie dva góly do prázdnej brány. Na oba prihral Olli Määttä. Jacob Markström inkasoval trikrát z 35 striel. Ani on neodvrátil koniec osemzápasovej bodovej série Canucks. Chicago vyhralo druhý z ostatných troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. C. Crawford (CHI), 3. D. Strome (CHI)

Flames si predĺžili víťaznú sériu proti Devils

Calgary prehrávalo v domácom zápase proti New Jersey 0:1 aj 1:2, ale štyrmi gólmi po sebe dokráčalo k víťazstvu 5:2, štvrtému v posledných piatich dueloch a šiestemu proti tímu z Newarku v sérii. Noah Hanifin zaznamenal gól a dve asistencie, Mikael Backlund, Sean Monahan a Johnny Gaudreau po góle a asistencii. Derek Ryan tiež skóroval a David Rittich predviedol 21 zákrokov. Recept na neho našli iba dvojbodový Jack Hughes s Nikitom Gusevom, ktorí dvakrát posielali Devils do vedenia. Napokon však prišli o štvorzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. N. Hanifin (CGY), 2. M. Backlund (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Columbus pretrhol v Arizone šnúru prehier

Gustav Nyquist mal prsty vo všetkých góloch Columbusu, ktorý zvíťazil v Glendale nad Arizonou 3:2 a ukončil sériu piatich prehier. Nyquist otvoril skóre duelu už po 14 sekundách, v druhej tretine asistoval pri vyrovnávajúcom presilovkovom góle Emila Bemstroöma na 2:2 (jeho prvý gól v NHL) a v tretej tretine pri víťaznom góle dvojbodového Olivera Bjorkstranda. Joonas Korpisalo sa prezentoval 31 zákrokmi, o jeden viac ako domáci Darcy Kuemper. Carl Söderberg a Jakob Chychrun otočili stav z 0:1 na 2:1, ale Coyotes napriek tomu prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Odporúčame:
Video: Emil Bemström pomohol Columbusu k výhre prvým gólom v NHL

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. J. Chychrun (ARI), 3. J. Korpisalo (CBJ)

Sharks takmer prišli o veľký náskok proti Wild

San Jose viedlo po prvej tretine domáceho zápasu proti Minnesote už 4:0 a po dvoch tretinách 6:2, ale napokon sa triaslo o výsledok až do konca. Ani tri góly Wild v tretej tretine ho však neobrali o výhru 6:5, druhú po sebe po predošlých piatich prehrách a štvrtej v rade nad tímom zo St. Paul. Logan Couture zaznamenal gól a tri asistencie, Tomáš Hertl gól a dve asistencie. Skórovali aj Radim Šímek a dvojbodoví Evander Kane, Marcus Sörensen a Timo Meier. Martin Jones chytil 21 striel. Ryan Donato, Jason Zucker, Brad Hunt, dvojbodový Luke Kunin a trojbodový Eric Staal sa strelecky presadili z hráčov Minnesoty. Alex Stalock striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval štyrikrát z 12 striel, Devan Dubnyk kryl 17 zo zvyšných 19 striel. Wild prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Odporúčame:
Video: Dylan Gambrell vs. Mathew Dumba (bitka)

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. T. Hertl (obaja SJS), 3. E. Staal (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 10:17 0 0 0 -1 1 4 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 11. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL