Perron je kráľom predĺžení. Vytvoril zaujímavý rekord NHL + video

David Perron má v úvode tejto sezóny výbornú streleckú formu. Navyše, jeho góly rozhodujú o víťazstvách tímu St. Louis Blues. Výnimočne sa mu darí skórovať v predĺženiach, vďaka čomu sa už navždy zapísal do histórie NHL.

Tridsaťjedenročný kanadský krídelník zariadil aj sobotňajší triumf Blues 3:2 v Calgary. Strelil už svoj tretí gól v predĺžení v tomto ročníku, a to len v 18. zápase. Ako prvý hráč v ligovej histórii skóroval v predĺžení trikrát pred 20. zápasom svojho tímu v sezóne.



Rodák zo Sherbrooke rozhodol v predĺženiach aj duely proti Detroitu z 27. októbra (5:4 PP) a proti Columbusu z 1. novembra (4:3 PP). Celkovo nastrieľal v tejto sezóne osem gólov a pridal k nim desať asistencií. V počte gólov i bodov (18) je v tíme druhý.



Perron je blízko k miľniku 800 odohraných zápasov v základnej časti NHL. Po 797 dueloch má na konte 508 bodov za 206 gólov a 302 asistencií. Väčšinu kariéry absolvoval u Blues, ktorí ho draftovali v roku 2007 z 26. miesta. Zahral si aj za Oilers, Penguins, Ducks a Vegas.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 11. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL