Marinčin je stále s prvým tímom Maple Leafs

Slovenský obranca Martin Marinčin bol vo štvrtok zapísaný na waiver listinu nechránených hráčov, z ktorej si ho nikto nestiahol. Tím Toronto Maple Leafs ho tak poslal do záložného tímu z nižšej AHL. Ale len na papieri.

Marinčin to má síce k Marlies len na skok, ale tréner Mike Babcock si ho ponechal pri svojom mužstve, s ktorým v ostatných dňoch trénoval. To vysvetľuje aj jeho absencie v dvoch víkendových dueloch torontskej „farmy“.

Dvadsaťsedemročný košický rodák je tak momentálne v realite obrancom číslo sedem a je pripravený naskočiť do hry hneď, len čo sa vyskytne príležitosť – či už pre zranenie alebo pokles formy nejakého zo spoluhráčov.

Touto transakciou si Maple Leafs jednoducho šetria peniaze v platovom rozpočte, a keďže hráč prešiel waiver listinou, tak ho v priebehu 30 dní môžu povolať a poslať na farmu bez obmedzení a jeho opätovného vystavenie ostatným tímom.

Marinčin absolvoval v tejto sezóne sedem zápasov, v ktorých dostal šancu v priemere na necelých 12 minút na zápas. Nebodoval a na konte má jeden mínusový bod, štyri trestné minúty a šesť striel na bránu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL