McDavid dosiahol významný medzník pri ceste za hetrikom + video

Hviezdny útočník Connor McDavid dosiahol svoj jubilejný 400. bod v kariére a oslávil si ho veľkým štýlom – s hetrikom doviedol Edmonton k výhre 6:2 na ľade Anaheimu.

McDavid strelil svoj prvý gól v 11. minúte, keď obnovoval vedenie Oilers. V tom okamihu sa stal ôsmym hráčom histórie NHL, ktorý nazbieral 400 bodov pred 23. narodeninami. Napodobnil tým Waynea Gretzkyho, Dalea Hawerchuka, Maria Lemieuxa, Sidneyho Crosbyho, Bryana Trottiera, Stevea Yzermana a Pierra Turgeona.

Na túto métu sa dostal v 306. zápase kariéry. Rýchlejšie to dosiahlo len 12 hráčov, vrátane nášho Petra Šťastného (240) či stále aktívneho Sidneyho Crosbyho (292). Rekord drží Gretzky, ktorý na to potreboval len 197 zápasov.

Ďalšie dva góly pridal kapitán Edmontonu v tretej tretine – v jej ôsmej minúte zvyšoval vedenie na 5:2 a v jej 14. minúte uzavrel skóre presilovkovým gólom. V tom bode už sa tešil zo svojho piateho hetriku v kariére, prvého od 18. februára 2018. Bol to zároveň jeho 45. zápas s troma alebo viac bodmi, čo z aktívnych hráčov nedokázal nikto.

„Je to fajn. Pomáha, ak k tomu získate aj víťazstvo. Je dobré vyslať na bránu pár striel a že boli schopné skončiť aj v bráne,“ povedal McDavid, z ktorého gólov vytŕčal ten druhý, pri ktorom opäť ukázal svoju dravosť a rýchlosť. „Keď som vychádzal z pásma, len som sa pokúsil ísť priamo k bráne. Takmer vždy sa snažím prihrávať, asi až príliš často.“

K výhre v nedeľu významne pomohol aj Leon Draisaitl, ktorý nazbieral štyri asistencie. Najväčšie hviezdy Oilers už v tejto sezóne pokorili métu 30 bodov – Draisaitl má na konte 34 bodov (14+20), McDavid 30 (11+19). Stali sa tak piatou skupinou spoluhráčov za ostatných 25 rokov, ktorí to dokázali pred 20. zápasom svojho tímu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL