Fehérváry sa v zámorí chytil. Už teraz prekonal vlaňajší ročník vo Švédsku

Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral od piatku tri zápasy po sebe a v posledných dvoch bodoval, aby pomohol Hershey k bodovým ziskom a prekonal svoj zápis z minulej sezóny.

Dvadsaťročný bratislavský rodák vo svojej prvej sezóne v zámorí nemá problémy s adaptáciou, čoho dôkazom je aj osem bodov na jeho konte. Na dva góly a šesť asistencií pritom potreboval odohrať len 12 zápasov.

Fehérváry tak má už po mesiaci v zámorskej AHL na konte viac bodov, ako dosiahol v celej minulej sezóne v drese HV71. Vo švédskej SHL vlani nazbieral sedem bodov za gól a šesť asistencií v 45 stretnutiach. Momentálne má matematicky nábeh na 48 bodov.

Bodovanie Hershey Bears
Hráč Z G A B
M. Sgarbossa, C 14 6 7 13
M. Moulson, ĽK 15 5 6 11
Ch. Djoos, O 15 1 9 10
M. Fehérváry, O 12 2 6 8
Vráťme sa však do prítomnosti. Aktuálne je mladý obranca, ktorý už má za sebou aj tri zápasy v NHL, štvrtým najproduktívnejším hráčom Bears. Pred ním z obrancov figuruje len Christian Djoos. Ten nazbieral o dva body viac, ale odohral aj o tri zápasy viac.

Fehérváry je jasným lídrom tímu v štatistike plus/mínus a so siedmimi „pluskami“ je v celej lige na peknom 21. mieste. V produktivite obrancov spomedzi nováčikov mu patrí v AHL tretia pozícia za Joeym Keaneom (10 bodov v 14 dueloch) a Andrewom Peekem (9 bodov v 14 dueloch).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 11. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL