Vychytal tri výhry. Brankár Ottawy je hviezdou uplynulého týždňa!

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi brankár Anders Nilsson, útočník Auston Matthews a obranca Cale Makar.

1. HVIEZDA – ANDERS NILSSON (OTTAWA SENATORS)

Nilsson vychytal tri víťazstvá, pri ktorých zastavil 96 z celkového počtu 101 striel súperov. Zaznamenal úspešnosť zákrokov na úrovni 95 % a priemerne inkasoval iba 1,64 gólu na zápas. Ku triumfom nad Rangers, Kings a Hurricanes prispel postupne 32, 26 a 38 zákrokmi. Dvadsaťdeväťročný rodák zo švédskej Luley si vylepšil sezónnu bilanciu na 4-3-1. S úspešnosťou 93 % mu patrí šieste miesto v NHL.

2. HVIEZDA – AUSTON MATTHEWS (TORONTO MAPLE LEAFS)

Americký center strelil dva góly a pridal sedem asistencií v štyroch dueloch s bilanciou 2-1-1. Mal prsty v deviatich z 11 gólov tímu v týždni. Bodoval vo všetkých zápasoch, ale najviac mu vyšiel ten posledný proti Chicagu (4:5). Vytvoril si osobné maximum so štyrmi asistenciami. Dvadsaťdvaročný rodák zo Scottsdale je s 13 gólmi na delenom treťom mieste medzi ligovými strelcami. S 25 bodmi v 19 zápasoch je šiesty.

3. HVIEZDA – CALE MAKAR (COLORADO AVALANCHE)

Kanadský nováčik nazbieral šesť bodov za tri góly a tri asistencie v troch stretnutiach s bilanciou 2-1-0. Bodoval vo všetkých – v prvom asistoval, v druhom si pripísal gól a dve prihrávky, v treťom dva góly, vrátane víťazného (Columbus, 4:2). Bol to jeho prvý viacgólový výkon v NHL. Je najlepším nováčikom súťaže v počte asistencií (13) i bodov (17). Len ako štvrtý obranca v celej ligovej histórii získal 17 bodov v prvých 17 zápasoch kariéry.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 11. 11. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL